x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editie de colectie Angela Similea Prinţesa Savoy

Prinţesa Savoy

03 Dec 2007   •   00:00

Renumitul interpret Marian Nistor işi aminteşte cu plăcere de momentele in care Angela Similea s-a alăturat formaţiei Savoy. Succesul a fost unul pe măsură. Angela şi Savoy reprezintă o epocă.

Renumitul interpret Marian Nistor işi aminteşte cu plăcere de momentele in care Angela Similea s-a alăturat formaţiei Savoy. Succesul a fost unul pe măsură. Angela şi Savoy reprezintă o epocă.

Â

Tineri, iubiţi de public, indrăgostiţi de muzică. Membrii formaţiei Savoy şi Angela Similea. Despre perioada inceputului carierei indrăgitei artiste ne vorbeşte Marian Nistor, solistul formaţiei Savoy: "Angela este prinţesa Savoy-lor. Eu am botezat-o. Este singura solistă din această ţară care a căntat numai cu Savoy, exceptănd spectacolele cu domnul Sile Dinicu, de la festivaluri", ne destăinuie Marian Nistor.

Solistul formaţiei Savoy i-a compus multe piese pe care Angela le-a primit cu bucurie şi le-a personalizat, presărănd in căntec un pic din farmecul său. "Angela este o doamnă a muzicii uşoare romăneşti. De la inceput a avut o prestanţă extraordinară. Se imbrăca frumos şi apărea pe scenă ca o prinţesă. I-am compus multe piese, cu mare drag şi cu respect. «De dragul tău» este una dintre piesele pe care le-am compus pentru Angela. Este ca o metaforă", mai spune artistul.

Calitate. Spectacolele Savoy - Angela rămăn unice, de neuitat. "Nu ne plăceau mărunţişurile. Lucram numai la nivel inalt, numai cu «spuma» muzicii uşoare. Intre Angela şi Savoy a intervenit o contopire. Eram ca o familie. Angela are un stil aparte. Cănd apărea pe scenă, lumea amuţea. Toate femeile işi doreau să fie ca ea. O admirau, işi confecţionau rochii asemănătoare. Noi eram şi «bodyguarzii» ei", ne povesteşte Marian Nistor, zămbind.

Admiratie. Angela Similea era primită cu mare bucurie, in toată ţara. "Am fost odată invitaţi la Benone Sinulescu, la casa părinţilor lui. Ca să ajungem la destinaţie am urcat un deal... Un loc foarte frumos. Dar ce e mai frumos, decăt să intălneşti oameni care o priveau pe Angela cu mare admiraţie şi nu le venea să creadă că se află acolo, alături de ei. Săteni care se inchinau la Angela ca la Dumnezeu", işi aminteşte interpretul.

Amintiri. Multe piese care i-au fost incredinţate Angelei Similea de către Marian Nistor au o poveste aparte. "Ne adunam seara tărziu, luam chitara şi căntam. Angela işi alegea astfel piesele care i se potriveau mai bine", mai spune Marian Nistor.

Familie. In clipele de pauză, dintre repetiţii, fiecare era cu găndul acasă. "Ne aflam intr-un turneu in Rusia. Mi-aduc aminte că am discutat mult despre familiile noastre şi despre copii. Eu povesteam despre băiatul meu, iar Angela despre fiul ei, Sorin", mai adaugă artistul.

"După ’80 am fost intr-un turneu in Cuba, impreună, şi eram la un moment dat in Insula Pinilor, undeva in afara spectacolelor, in timpul liber. Stăteam la o piscină inconjurat, aşa cum ştie toată lumea, de super femei frumoase, cubaneze. Stăteam ochi in ochi cu o domnişoară.

Angela a venit aşa, frumos, ca o gazelă prin spatele meu, m-a luat de găt ca şi cum am fi fost soţ şi soţie şi mi-a spus la ureche: «Marinică, ai nevastă acasă!». Vă daţi seama că a fugit domnişoara aia şi m-a sărit din ce era mai frumos pe lume. Aşa proceda Angela intr-o ieşire de-a ei, de familistă…", incheie Marian Nistor.

×