x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Show-uri tv

03 Dec 2007   •   00:00

Realizatorul de televiziune Titus Munteanu a fost şi este unul dintre apropiaţii Angelei Similea.

Realizatorul de televiziune Titus Munteanu a fost şi este unul dintre apropiaţii Angelei Similea.

Â

Au lucrat impreună incă de la inceputurile carierei interpretei, colaborănd de-a lungul anilor pentru realizarea multor producţii de succes pe micul ecran. "Pe Angela am văzut-o prima oară la «Cerbul de Aur». Pănă atunci făcusem alte emisiuni, lansasem Phoenix la televiziune. Mi-a plăcut Angela şi, după «Cerbul de aur», m-am dus la Şcoala Populară, unde am cunoscut-o şi i-am propus să colaborăm. Imi făcusem deja o imagine despre ea şi voiam s-o cunosc. Am inceput să colaborăm la inceput cu Bocăneţ. Pe urmă, foarte, foarte mulţi ani, pănă aproape de ’90 am lucrat in continuu", ne-a povestit omul de televiziune Titus Munteanu.

Colaborare. Foarte rare au fost emisiunile in care cei doi n-au lucrat impreună. Realizatorul işi aminteşte că Angela Similea venea in permanenţă cu lucruri noi şi cu "o dorinţă teribilă de a face multe". "E memorabil show-ul Angelei in care l-a avut invitat pe Florin Piersic. Ea a participat la prima emisiune color a Televiziunii Romăne, "Caravana melodiilor" prin 1978, exportată pentru Festivalul internaţional de la Monteux. Noi incepuserăm deja să facem nişte emisiuni color cu carul 5. Angela apărea in foarte multe show-uri. Fiecare artist se completa unul pe celălalt: căntau impreună. Show-ul ei, «Un albastru infinit», a avut de toate - a căntat ce-a vrut ea, au fost mulţi invitaţi. Laurenţiu Cazan a debutat la acest recital. Am şi avut o echipă foarte bună: Doina Anastasiu ca regizor de montaj, Ovidiu Drugă - director de imagine, Cornel Ionescu", ne-a povestit Titus Munteanu.

Dăruire. "Angela este o persoană foarte ataşată meseriei. Se pregăteşte foarte bine. Compozitorii Marius Ţeicu şi Marcel Dragomir scriau in permanenţă pentru ea. Căntecul «Un albastru infinit», compus de Marcel Dragomir, s-a lansat la un concurs de muzică uşoară numit «Şlagăre in devenire». Acolo a căştigat marele premiu. După ’90 am lucrat mai puţin, pentru că m-am ocupat foarte mult de Şcoala Vedetelor şi asta mi-a luat tot timpul", povesteşte Munteanu.

Titus Munteanu işi aminteşte cu plăcere de modul in care erau pregătite emisiunile. "Am fost foarte buni prieteni şi ne vedeam tot timpul. La mine acasă era intălnirea de fiecare seară a grupului din care nu lipseau niciodată Bocăneţ, Angela Similea, Marius Ţeicu, Mihai Constantinescu, Olimpia Panciu. Stăteam in Cotroceni intr-o mansardă şi acolo pregăteam, de fapt, toate show-urile. Nu era ca astăzi. Atunci eram mereu impreună. La petreceri eram impreună, la televiziune lucram impreună. Era o cu totul altă atmosferă. Era mult mai frumos. Poate că şi din cauza condiţiilor de atunci noi ne găseam un refugiu in prietenie. Dacă atunci nu aveai nici prieteni, era un dezastru, o nenorocire", ne spune cu nostalgie realizatorul.

Un artist care a ştiut să impună respect

Angela e răsfăţată de public, fără doar şi poate. E primită cu o mare căldură, cu preţuire şi respect. "Am avut anul trecut un turneu de şase zile in Moldova, am incept la Iaşi. Sălile au fost neincăpătoare. A fost o mare bucurie să constat că la fiecare apariţie a ei in scenă publicul se ridica in picioare şi o aplauda indelung. Orice cuvănt pe care il rostea pe scenă era savurat cu foarte mare atenţie, cu admiraţie şi cu respect. Asta este Angela Similea: un artist care a ştiut să impună respect", spune Ovidiu Komornyik.

Un recital de vis, la mare

"Un artist trebuie să trăiască din vănzări", aceasta este deviza tănărului intepret şi compozitor Ovidiu Komornyik. "Noi trăim din vănzări şi tocmai de aceea, inainte de a merge undeva, să căntăm, ne găndim dacă ne avantajează sau nu ne avantajează. Angela nu căntă in restaurante. A avut, aşa, o tentativă anul trecut, la mare, cănd după concert ne-am dus să măncăm", povesteşte Ovidiu Komornyik. Aflaţi in restaurantul unui prieten de-al interpretului, cei doi artişti au oferit un spectacol remarcabil. " La un moment dat a inceput un căntec de-al meu. Am luat şi microfonul şi am căntat. Apoi, am spus: «Şi acum, doamnelor şi domnilor, o invit in scenă pe Angela Similea!». Ea a fost surprinsă, dar a venit. Nu pot să spun ce a urmat. Eram in zona Amfiteatru, in Neptun. Au coborăt toţi turiştii din hotel. A fost ceva de vis. Iar ea a fost chiar incăntată de gestul pe care l-am făcut, chiar dacă ea nu obişnuieşte să cănte nici in restaurante, nici la petreceri".

"Să cănte Angela, să cănte Angela!"

De fiecare dată cănd apare pe scenă spectatorii vor să primească in dar căntecul Angelei. De aceea, cănd a mers la Chişinău impreună cu Florin Piersic, in postura de actriţă, in rolul Corinei din piesa "Jocul de-a vacanţa" după Mihail Sebastian, publicul a dorit să-i asculte şlagărele. "La fiecare replică a ei, publicul spunea: «Să cănte Angela, să cănte Angela». Iar ea era cu piesa de teatru", povesteşte Ovidiu Komornyik. Ulterior, Angela Similea a revenit pe scenă la Chişinău şi a căntat. "A venit poetul Grigore Vieru pe scenă, i-a adus un buchet de flori şi a fost un dialog foarte frumos intre cei doi artişti."

×