x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editie de colectie Benone Sinulescu Veşnic tânăr

Veşnic tânăr

de Luminita Ciobanu    |    31 Mar 2008   •   00:00

O voce limpede, caldă, care-ţi aduce bucuria în suflet. Un interpret al cărui nume se contopeşte cu voia bună, modestia şi profesionalismul. Un artist fără vârstă, care, atunci când e&

O voce limpede, caldă, care-ţi aduce bucuria în suflet. Un interpret al cărui nume se contopeşte cu voia bună, modestia şi profesionalismul. Un artist fără vârstă, care, atunci când eşti indispus, ştie să îţi readucă zâmbetul pe buze. A moştenit dragostea pentru cântec de la tatăl său. Şi-a format un prim repertoriu ascultând la o galenă, cântecele unor mari interpreţi: Maria Tănase, Ion Luican, Maria Lătăreţu, Ioana Radu. A debutat la staţia locală de radio din Buzău, pe vremea când era elev. Şi-a urmat cu tărie visul de a deveni un solist consacrat. De aceea a luat drumul Bucureştiului, lăsând în urmă căsuţa dintre gârle din Siriul natal. La Şcoala Specială de Muzică s-a înscris la canto clasic, la profesoara Eugenia Moldoveanu. N-a ratat însă nici orele de folclor ale inegalabilei Maria Tănase. I-au fost colegi de şcoală artişti de excepţie din generaţia de aur: Gheorghe Zamfir, Ileana Cotrubaş. Florian Economu, Marian Nistor, Victoria Darvai, Aurelian Octav Popa.

A colindat şi cutreieră meridianele lumii, bucurând sufletele românilor de pretutindeni. De mai bine de o jumătate de veac ne încântă cu melodiile sale: de dor, de dragoste, doine şi balade, moştenite de la bătrânii din vetrele satelor pe care le-a colindat. Nestemate folclorice interpretate cu patos de un artist fără pereche: Benone Sinulescu.

×
Subiecte în articol: benone sinulescu 31 martie 2008