x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editie de colectie Damian Draghici La răscruce - Vrea să păstreze flacăra vie

La răscruce - Vrea să păstreze flacăra vie

21 Mai 2007   •   00:00

Schimbările de stil sunt ceva obişnuit pentru Damian. A fost şi este in mai multe feluri. Un defect (sau o calitate?!?): se plictiseşte foarte repede.

Schimbările de stil sunt ceva obişnuit pentru Damian. A fost şi este in mai multe feluri. Un defect (sau o calitate?!?): se plictiseşte foarte repede.

Lumea se mişcă, şi el o dată cu ea, ca un zbuciumat. "Sunt ceea ce sunt. Uite, asta e cămaşa, ăsta mi-e părul. Iţi place bine. Nu, asta e." Vorbeşte foarte mult, foarte intens. Uneori devine obositor. Uneori pare egocentric. Dar omul transmite ceva şi nu se lasă pănă nu iţi inghesuie mintea intr-un colţ. Dacă i se pare că e ceva in neregulă cu tine, te intreabă direct: "Te simţi inconfortabil?". Şi nu ii poţi răspunde, la fel de direct: "Da, dom’le, mă simt inconfortabil, imi vorbeşti de căte in lună şi in stele, ai prea multe in mintea aia a ta, ştiu că iubeşti muzica şi că te-ai trezit tu acum să revoluţionezi lumea, dar opreşte-te, ia o pauză, lasă-ne să respirăm!".

MAGDALENA.Nici o şansă. Nici o şansă să respirăm. Iţi turuie mai departe, neintrerupt: "Cănd nu fac muzică sunt nefericit, cei din jurul meu sunt nefericiţi. E harul meu. Nu vreau să mă pun contra universului". Aiurea. Se pune contra a orice. Nu e nefericit, bravează. "Cere şi ţi se va da", turuie el mai departe. Măine-poimăine poate deveni propovăduitor al cine ştie cărei religii. Nu este imposibil! Mulţi il critică. Poate că ar trebui să se focalizeze odată pe ceva, să nu mai treacă de la un instrument la altul, de la un stil la altul, de la o muzică la alta, să se hotărască ce vrea să facă el cu adevărat. Deocamdată, ultima aventură este un CD marca Damian&Brothers. Este ataşat la această Ediţie de Colecţie şi reprezintă lansarea lui in premieră de către Jurnalul Naţional. Conţine muzică lăutărească cu influenţe moderne. Căntecele vechi au fost reorchestrate de Damian, astfel incăt să ajungă la sufletul publicului tănăr. La sufletul publicului de orice fel. A fost inregistrat in Italia, in cel mai performant studio de inregistrări, in timp-record: cinci zile. "Ţiganii mei n-au mai văzut un asemenea studio de inregistrări", spune Damian.

CD-ul se numeşte "Magdalena" şi are motoul "Kiping the fire alive" - "Păstrează flacăra vie". Nimeni nu poate şti căt va păstra Damian flacăra vie. Nimeni nu poate şti ce va fi Damian măine. Poate se tunde, işi rade barba şi se apucă de căntat hip-hop. Poate nu se tunde, işi lasă pletele pănă la pămănt şi devine yoghin. Poate...

×
Subiecte în articol: damian draghici - 21 mai 2007