Ion Cernea i-a fost alături soţiei de cele mai multe ori, la spectacole, dar şi la nunţi. A fost martor al succesului Irinei Loghin.
Ion Cernea i-a fost alături soţiei de cele mai multe ori, la spectacole, dar şi la nunţi. A fost martor al succesului Irinei Loghin.Pînă să o cunoască pe îndrăgita artistă, fostul campion la lupte greco-romane Ion Cernea o admira pe Irina Loghin din sala de spectacole a Ansamblului Ciocîrlia. Ulterior, Benone Sinulescu avea să i-o prezinte. “Sportiv fiind, mergeam la Centrul de pregătire 23 August… Vizavi de Centru locuia cîntăreţul Benone Sinulescu, pe care l-am cunoscut şi ne-am împrietenit. El venea la concursurile de lupte, la campionatele naţionale, atît în Bucureşti, cît şi în alte oraşe. Eu eram de asemenea angajatul Ministerului de Interne şi mergeam împreună cu cîţiva colegi la spectacolele de la Ansamblul Ciocîrlia. Irina venise de vreun an-doi la Ansamblul MI. A venit mai apoi la ştrand. Aşa ne-am cunoscut”, îşi aminteşte soţul interpretei.
“Mergeam şi la cîte o masă împreună cu Benone, Irina, Maria Ciobanu, Maria Butaciu… Vremea a trecut şi ne-am împrietenit. După cîţiva ani ne-am gîndit să ne mutăm împreună. Din ’64 pînă în ’75 nu am legat vreun contract… Dar în ’75 am decis să ne unim destinele. Irina era însărcinată cu Ciprian. Şi… de atunci au trecut 33 de ani… Avem doi copii reuşiţi, pe care Dumnezeu ni i-a dăruit. Am realizat multe lucruri împreună, prin muncă cinstită şi sudoare”, spune Ion Cernea.
Faimă. Soţul artistei ne-a mărturisit că îi este greu să vorbească despre sufletul pereche pe care l-a descoperit la Irina, dar, pus în faţa “faptului împlinit”, a continuat: “Este un om de mare calitate. Este pretenţioasă în tot ce face. Irina a muncit mult. I-a dat Dumnezeu acest mare talent, de a cînta frumos, dar, oricît ai cînta, fără muncă nu poţi să ajungi unde a ajuns Irina. Foarte multă vreme am fost cu Irina la nunţi, la spectacole. Dacă mergea la vreo nuntă, se aduna lumea din şapte comune. De unde aflau ţăranii aceia nu ştiu, dar ieşeau pe marginea drumului să vadă cînd trece Irina cu maşina, că nu erau maşini, aşa, ca acum… Erau sute de oameni pe marginea şanţurilor, tineri şi bătrîni… Cînd cobora din maşină, unii veneau să o atingă… La spectacole nu puteai să găseşti un loc, în special pe litoral. În grădinile de vară, dacă scuturai un pom, picau 100 de inşi. Erau aşa de mulţi oameni urcaţi să o privească, încît rupeau copacii... Şi acum, în orice colţ de ţărişoară, Irina e bine primită… Să dea Dumnezeu să trăiască ani mulţi, să fie sănătoasă”, încheie Ion Cernea.