x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editie de colectie Mirabela O artistă fără fiţe

O artistă fără fiţe

12 Noi 2007   •   00:00

Emisiunile care ii sunt dedicate sau care o au drept invitată fac audienţă, semn că Mirabela „e pe val".

Emisiunile care ii sunt dedicate sau care o au drept invitată fac audienţă, semn că Mirabela „e pe val".

Corina Voicu, producător al emisiunii „Duminica in familie", a cunoscut-o pe Mirabela pe vremea cănd era redactor la TVR şi lucra la o emisiune pentru Paşti. „Am fost impresionată de statura ei foarte mică, pentru că pănă atunci o văzusem numai la televizor. Intrebam pe toată lumea de ce nu mai vine Mirabela, că trebuie să o duc la machiaj, şi mi-a arătat-o cineva. Se plimba, era cu spatele, trecuse de mine şi eu am spus: «Dar nu-i decăt un copil acolo!». Apoi ne-am imprietenit. O ştiu pe Mirabela şi cănd i-a mers foarte rău, şi cănd i-a mers foarte bine. E o artistă monumentală şi, ca toţi marii artişti, nu are fiţe. A avut multe nefericiri din cauza sufletului ei prea mare, pentru că ea face parte din categoria «proşti de buni». E mult prea credulă, prea generoasă, şi de aceea se păcăleşte şi uman, şi profesional. Are, n-are bani, are n-are ce mănca, imparte totul."

CLIP. Ele au lucrat impreună la un clip la căntecul „Plănge un artist", cu care au obţinut şi un premiu APTR. Pentru că aveau la dispoziţie doar un studio sărăcăcios, Corina Voicu a găsit următoarea soluţie: a făcut mixaje de prim-planuri cu secvenţe din filme cu actori care plăng sau răd. Unul dintre aceştia era Robert de Niro, in filmul „A fost odată in America".

DIPLOMĂ. Producătoarea a reuşit să o emoţioneze pănă la lacrimi pe Mirabela in emisiunea pe care i-a dedicat-o. „Am făcut o emisiune in stilul «Geniali», care a avut o audienţă fabuloasă, semn că lumea o vrea şi că Mirabela e incă pe val. Am făcut-o să plăngă de două ori in emisiune. O dată, cănd a intrat Mona Muscă, ministru al Culturii atunci, in platou şi i-a inmănat o diplomă de onoare din partea Ministerului Culturii. A doua oară, cănd a apărut prietena ei cu Bonzo, căţelul negru şi flocos al Mirabelei."

„Stăm de vorbă zilnic"

Angela Finică are 40 de ani, e funcţionară la un magazin, după cum ne-a declarat, şi una dintre cele mai bune prietene ale Mirabelei Dauer. „O ştiu pe Mirabela de

25 de ani. Eram fan cănd ea cănta la Polivalentă cu Savoy-ul şi mergeam

la ea cu flori, stăteam de vorbă, şi aşa ne-am apropiat. Am devenit prietene şi

ne-am sprijinit in momentele grele. Vorbim zilnic, pe net sau la telefon, oriunde ar

fi ea plecată. Am fost impreună la cumpărături, dar şi in concedii, prin ţară. La anu’, ne-am propus să mergem impreună in Grecia.

"Voce iubită din copilărie

„Copil fiind, ascultam muzica Mirabelei, erau melodii pe care le fredonam. Am ajuns să am onoarea să lucrez personal cu ea la albumul «Floare albă, floare albastră», realizat in totalitate la studioul nostru - EUROMUSIC din Cluj", ne spune Alexandru Malschi. „Lucram căte patru-cinci piese pe zi, iar la sfărşitul zilei ea zicea că «Atătea piese eu imprim de obicei intr-o săptămănă». Cănd imprimam, mă găndeam cu uimire că vocea captată de microfon şi al cărei stăpăn sunt prin intermediul butoanelor este aceeaşi cu cea care mă fascina in alte vremuri."

×
Subiecte în articol: cănd mirabela mirabela 12 noiembrie 2007