x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale A trântit MRU uşa sau mai aşteaptă?

A trântit MRU uşa sau mai aşteaptă?

de Razvan Barbulescu    |    26 Mar 2012   •   19:29

Viata politica in Romania e tumultuoasa. Premierul ar fi plecat nervos de la sedinta coalitiei, ar fi trantit si usa, nu-i mai jucau nici privirile. Discutiile ar fi "demarat" de la fonduri. Vin alegerile, sondajele ii arata la subsol, primariile sunt leftere. Se spune ca la sedinta coalitia ar fi jucat dur cu MRU: votam proiectele Guvernului daca primariile noastre primesc bani. Stirea Mediafax, venita pe surse politice, e fara dubii. A fost preluata pana si de presa lui Basescu. Unii au dat-o pe conspiratie: joc de glezne al premierului. Ca sa-si intareasca pozitia.

Blonda de Fier a PDL-ului e indignata. Iti sta mintea in loc, n-a trantit nimeni nimic fara sa stiu eu... ce poate nascoci presa pesedista!... Pai noi suntem mai uniti ca niciodata... am intrat la guvern toti in acelasi timp, am iesit toti odata. Ba vin cu amanuntul ca portarul a trebuit sa deschida portile din Victoriei, altfel n-aveam loc.

Elena Udrea este PDL-ul, este coalitia, este fostul guvern. Il scoate pe Prigoana din coltii europarlamentarului Preda, ii pune la punct pe asa-zisii intelectuali. Ea e clocotul si linistea parti­dului, freamatul coalitiei, mintea lim­pede a guvernarii de trist eroism-Boc. Astazi, PDL-ul, UNPR-ul sI UDMR-ul s-au intrupat intr-un singur om. O femeie. O blon­da care are ceva din inefabilul poe­tic al metalicei Margaret Thatcher, dincolo de vuittoane si pantofii cu toc cui. Anastase e a doua.

Asta e starea la zi a clanului portocaliu. Udrea e in toate, Boc nicaieri. Juri ca e in convalescenta. Nici panglici de taiat nu mai sunt. Primarii urla ca din gura de sarpe, nici bani de pungi cu aripioare nu mai au. Poem. Partidul e vraiste dar o are pe EA.

In acest peisaj, din care se iveste dezastrul, MRU ar fi trantit usa ca sa se stie cine-i jupanul. Celebra sa expresie "Romanul nu s-a nascut inotator" n-a fost un atac la piscinele lui Udrea, ci parola prin care MRU atragea atentia ca el e Margaret Thatcher.

Despre acelasi motiv al usii trantite la guvern, plangaciosul Oltean a fost transant: n-am fost acolo dar stiu. Stiu ca dna Elena Udrea are perfecta dreptate, suntem mai uniti ca niciodata... si, asa cum spune doamna Udrea, am venit toti, am plecat toti. Eu nu, ca am avut putina treaba si am taiat-o mai devreme.

Intrebat cine crede ca i-ar fi copt-o in dosarul spagii, Oltean a marturisit cu vocea tremuranda ca PDL-ul e unit, dar el, personal, are banuiala ca fi fost mancat de cur din partid si dimprejur.

×