x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Alo! Şcoala de dans şi bune maniere?

Alo! Şcoala de dans şi bune maniere?

de Razvan Barbulescu    |    19 Mar 2012   •   16:19

Presedintelui ii scapa intelesul adanc al gandului care-l macina. S-a framantat pana a avut revelatia, dezvaluita lui Cristoiu. Dupa mandat, va deschide o scoala de politicieni. Il scarbesc pana la greata incompetentii care-l injura seara de seara. Uitati-va ce oameni sunt primiti la televiziune...! Priviti cine vorbeste despre economie, despre politica...! Ce gangavi! Habar n-au... Cum era ala cu barba, care-si spunea profesor si confunda Consiliul Europei cu Consiliul european... Dupa atatia ani in politica, am inteles ca tineretea nu e destul... trebuie sa fi facut ceva in meseria ta, sa performezi si apoi sa intri in viata politica...

Cel mai tare il scot din sarite gangavii cu barba. Si-au facut un obicei cretin, injura guvernarile Basescu. Un lucru e evident: conceptul de gangav il implineste pe cel de gaozar.

Odata rostita, diversiunea a pornit pe teava. La pachet cu dezvaluirea ca i-a propus lui Ponta sa fie prim ministru. Argumentat, cu stenograme. Va imaginati regimul Basescu fara stenograme si ascultari? Ponta a raspuns ca a fost o bascalie. Udrea a confirmat ca a fost la misto. Era bine ca Ponta sa primeasca, adica s-o ia in freza, si-ar fi rupt gatul si ar fi vazut toata Romania cat de slaba e opozitia.

Cineva competent, uns cu toate alifiile, freaca menta pe bani de la buget si pune la cale smecherii ce abat atentia, trag de timp, lanseaza barfe. Cum a fost si diversiunea "umilinta profunda". Toata suflarea natiunii intepenise: plange sau nu plange, Basescu? Presedintele a facut lumina pentru istorie, dandu-ne anotimpul, ziua si ora cand s-a simtit umilit. De referendum, cand a stat o luna pe bara. 6 mai 2010. Nu-i batea nimeni in usa, nu-l suna nimeni... Nu exista. Pana la umilinta. Si, cand te gandesti, "eu il facusem pe Tariceanu prim ministru...".

In luna aceea, gangavii, cu si fara barba, misunau prin televiziuni. De atunci nu-i mai inghite.

Asa ca simte nevoia unei scoli de politicieni adevarati. Cu masterate, dar caliti. Ii va strange in jurul sau. Sa-i invete cum se face politica, sa-i invete ce si cum sa studieze. Cursuri de portbagaj pentru tiganci imputite; haulita de campanie, hahaiala la munte si la ses; auret si comunicare cu Bercea Mondialu; cursuri intensive de numarat cu degetul: regula Anastase.

Un fel de scoala de balet si bune maniere, cunoasteti bancul marinaresc. ­ Alo, scoala de dans si bune maniere? ­ Eh, p... dans, doar bune maniere.

×
Subiecte în articol: editorial