x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Ameninţarea greilor

Ameninţarea greilor

de Elena Cristian    |    16 Sep 2015   •   07:13

Cum sunt pedepsiţi copiii atunci când fac boacăne în mod repetat? Sau atunci când nu se ridică la înălţimea aşteptărilor celor mari? Ori atunci când nu fac ceea ce li se impune din zona adulţilor? Metodele sunt multe, însă una dintre acestea este tăierea banilor de buzunar. Specialiştii spun că, aceasta ar fi una dintre cele mai uzitate metode de a-i aduce pe cei mici pe calea cea bună.

Nu ştiu dacă pe astfel de studii se bazează adulţii Europei atunci când îi ameninţă pe cei fără putere , însă poziţia statelor puternice din UE încalcă toate principiile trâmbiţate pe la Bruxelles despre egalitatea şi democraţia care domnesc în sânul Uniunii. Despre sancţiuni pentru ţările care nu accepta cotele obligatorii de refugiaţi s-a vorbit încă de la început. De la creşterea contribuţiilor stabilite anual la alte tipuri de pedepse. Însă tot părea că face parte din jocul negocierii.

Depăşită de dimensiunea crizei refugiaţilor şi evident, nepregătită, (la fel ca şi în cazul crizei economico-financiare sau a crizei din Grecia) Europa este şi de această dată în pană de soluţii. Iniţial, greii au văzut avantajul pe termen lung dat de numărul mare de refugiaţi aşa că păreau mai degrabă uşuraţi că „oile negre” nu se reped să le ia forţa de muncă. Ulterior, ceva a schimbat datele problemei. Deocamdată, se caută soluţii. Şi se lansează ameninţări pentru cei care îşi permit să ceară o dezbatere corectă: vreţi negociere? vreţi să ne contraziceţi? vreţi să vă impuneţi punctul de vedere? Ok, dar vă tăiem fondurile structurale. Mai pe româneşte: democraţia costă. Ce va face România? Probabil că va da înapoi. Vom vedea asta curând. Nu degeaba spun specialiştii că tăierea banilor de buzunar este o metodă cu rezultate garantate. 

×