x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Angajat ca şofer, reevaluat de Igaş

Angajat ca şofer, reevaluat de Igaş

de Razvan Barbulescu    |    07 Mar 2012   •   21:00

Criminalul de la Perla da peste cap truda si zelul competentului ministru de Interne Traian Igas. Seful Politiei Capitalei a picat (din pacate, un excelent criminalist). Cativa sefuleti sunt anchetati disciplinar. Fiindca au cercetat me­moriul victimei cu creionul chimic muiat in gura, amploiatii de la Sectia 14 sunt si ei luati la bani marunti.

Ucigasul Vladan s-a dovedit rezistent la reforma.

Cocotati in grade si (sau) pritociti in functii dupa cumetrii politice, nepotisme si gasti, o sumedenie de capete din institutia destinata sa apere viata cetateanului (pe banii cetateanului) au descoperit cu satisfactie ca in interiorul reformei lui Igas se poate trai chiar misto.

Si ce tot ii dam inainte cu eva­luarea psihiatrica a lui Vladan sau a militienilor care, de-a lungul timpului, au folosit pistoalele in cazuri de gelozie?

Nu e limpede ca nu s-au nascut psihiatrii care sa demoleze stiintific pilosii proptiti sa sustina sistemul? Si cine stie cati angajati evaluati de mantuiala or mai zace in birourile ticsite de numitii lui Igas in numele "modernizarii politiei" si a starpirii nepotismului...

Mandatul Guvernului Boc l-a dezvaluit pe Branconaj ca as in doua domenii de varf ale modernizarii statului: afaceri interne si viscolul din ’54.

Ce credeti ca-i ura tizul Traian Basescu dupa ce l-a numit ministru? Citam: "Imi doresc ca domnul Igas, si secretarii de stat, si seful Politiei romane sa fie extrem de exigenti in selectare. Poate reusim ca in urma indepartarii a 10.000 de oameni din Ministerul de Interne sa-i indepartam chiar pe cei care n-au ce cauta in Politiei si Jandarmerie... Poate vor pleca chiar nepotii".

Igas a tras aer in piept, si-a smuls pixul de dupa ureche si a notat: nepoti ziceti, nepoti citim. Orice sef de sala, indiferent de locanta si judet, intelegea corect indicatia prezidentiala. Cine da cu cascheta de pamant pleaca. Veneau alegerile si trebuia instalata disciplina pilaraiei de partid, care sa omagieze zi de zi si ceas de ceas reforma Igas, capitol important din modernizarea sta­tului.

Veritabil animal politic, Igas a lamurit misterul pastrarii pe statele de plata a agentului Vladan, angajat prin 2006: "Nimeni nu vrea sa spuna cum a venit acest om... l-au adus penelistii, pe usa laterala, oameni fara pregatire militara...". Mostenit ca sofer, reevaluat ca agent de reforma Igas.

×