x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Anul isteriei generale

Anul isteriei generale

de Marius Tucă    |    04 Oct 2005   •   00:00

Nici nu mai stiu cate zile au ramas din el. Le numar ca in armata. AMR-ul acestui an, cel mai lung si isteric din istoria postrevolutionara, pare sa nu se mai termine.

Nici nu mai stiu cate zile au ramas din el. Le numar ca in armata. AMR-ul acestui an, cel mai lung si isteric din istoria postrevolutionara, pare sa nu se mai termine. Lung, de parca toti cei 15 ani trecuti la un loc n-au facut cat el si pe cat de lung, la fel de isteric. Isteric, nu istoric. Sau, ca sa fim cinstiti, si istoric, dar mai mult isteric. Nu-i asa, a fost anul ploilor isterice, cu debite istorice, anul inundatiilor care au isterizat o tara intreaga, anul crizelor isterice in politica si, mai presus de toate acestea, o isterie generala de zi cu zi. Inceput sub isteria alegerilor anticipate, isterie declansata de presedinte, anul 2005 pare sa se incheie sub semnul aceleiasi isterii, ca o isterie finala. Pana atunci insa avem parte de isteria din Parlament, isteria schimbarii presedintilor celor doua Camere, o isterie pe care n-o merita nimeni, cu atat mai putin cetatenii Romaniei. Care-si fac si-n sculare si-n culcare cruci mari pentru ce ne-a fost dat sa traim anul asta. De parca ar fi fost un an de incercare, un an de proba pentru venirea sfarsitului lumii. "Vedeti, cam asa ar putea sa arate Apocalipsa", parca ne avertizeaza cineva, dar de fapt mult mai rau, pentru ca pana la urma n-o sa mai aiba cine sa comenteze neputinta autoritatilor si efectele inundatiilor. Cea mai importanta veste pentru omenire nu va mai fi auzita de nimeni si, defect profesional, n-o sa apara niciodata pe prima pagina a ziarelor. Ne "multumim" sa consemnam mari isterii si mici apocalipse, rugandu-ne sa n-avem vreodata "sansa" de a rata ziarul care sa anunte ultima zi. Dar, asa cum spuneam, anul 2005 a fost o "sansa" nesperata pentru o repetitie cu public in sensul acesta. Personal, cred, anul 2005 se va incheia cu o isterie generala cauzata de alegerile anticipate care, probabil, vor avea loc in decembrie.

Pentru ca, nu-i asa, ar fi pacat sa incheiem acest an linistiti, lasandu-ne rasfatati de sarbatorile de iarna. Nu putem sa ne spunem "Craciun fericit!" fara sa ne luam portia de isterie, ultima portie din anul isteriei generale!

×
Subiecte în articol: editorial anul