x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Axa interna a raului

Axa interna a raului

de Dan Constantin    |    18 Feb 2007   •   00:00
Axa interna a raului

Nu intamplator intinzatorii de straturi subtiri de asfalt, cascadorii contractelor de energie ieftina sau avocati care acopera cu bustul proeminent stiinta juridica sunt beneficiarii unor rezolutii cu mesaje fara echivoc puse pe colturi de memorii bine dirijate de la Cotroceni.

Presedintele Basescu a intrat in ultima turnanta. Vazandu-l deunazi la tribuna dnei Mungiu, incadrat de avertizari izbavitoare SAR la stanga, SAR la dreapta, l-am plasat in situatia pilangiului obosit de viata care, suit pe macaraua din centrul urbei, ameninta cu sinuciderea daca nu-l reprimeste patronul la slujba.

Si dl Basescu este amenintat cu pierderea slujbei de la Cotroceni. Saptamana pe care o incheiem a fost una rea pentru inca presedintele tarii. A vrut sa vorbeasca in fata Parlamentului marti si a fost primit doar miercuri de o sala aproape goala. A lansat spre clasa politica inca o fumigena, anuntand ca vrea referendum pentru alegeri uninominale. Cred ca dl Basescu vrea de fapt alegeri unipersonale pentru instalarea domniei sale si mai bine in functie, si netulburat de nici o alta institutie. Modelul singurului jucator pe coverta vaporului Romania ii place la nebunie. Si nu ezita sa lucreze cu metoda la demolarea institutiilor democratice in complicitate cu autoritati carora iesitul la lumina le face rau.

O ceata de aplaudaci in goana dupa foloase este scutul de plastilina al presedintelui cazut in delictul de grandoare. Sfaturi gaunoase si linguseli scarboase sunt calitati de baza pentru promovarea in functiile efemere pe care le ofera Cotrocenii. O cafea cu venin si un diplomat otravit, un vers schiop si o delatiune cu iz istoric intra in trupa basescoida daltuind la o axa a raului. In jurul acestor persoane angajate public in siluirea bunului-simt se invart marile interese ale cercurilor de afaceri cotizante. Nu intamplator intinzatorii de straturi subtiri de asfalt, cascadorii contractelor de energie ieftina sau avocati care acopera cu bustul proeminent stiinta juridica sunt beneficiarii unor rezolutii cu mesaje fara echivoc puse pe colturi de memorii bine dirijate de la Cotroceni.

Domnul Basescu Traian a devenit nociv nu doar pentru rangul institutiei. Sunt tot mai multi oameni politici si institutii internationale care privesc cu ingrijorare spre Romania, o tara care are in varf un catarg sui in loc de prezident.

×
Subiecte în articol: editorial