x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Balerinele lui Mazăre instigă procurorii la ore suplimentare

Balerinele lui Mazăre instigă procurorii la ore suplimentare

de Razvan Barbulescu    |    09 Aug 2012   •   15:37

Pedelistii din Constanta, care habar n-au ca Basescu nu mai e ce-a fost sI ca gardul pe care-l vad cocotat cred ca e instalat in curtea Cotrocenilor, asa, de caterinca dar sI pentru concertele lui Gaga, s-au gandit sa-si aduca sI ei aportul (dupa Funeriu) contra loviturii de stat.

In zi fericita, pleonasticii de la malul marii au asaltat Parchetul local cu o inventie trasnet, o chestie inteligenta in stare sa egaleze instigarea la boicot. Care e de bine.

Astfel ca primarul Mazare, la pachet cu trupa de samba a festivalului "De la Rio la Mamaia', a fost invitat la Parchet. Legea, cat o fi ea de lege, tot ramane gravida daca da de unul cu tupeu, care se apuca s-o violeze. Ramasa grea, legea a nascut tampenia numita "instigare la vot'. Procreata in baza articolului 52, care incrimineaza exact fapta opusa: "impiedicarea' participarii la referendum. Adica "instigarea la boicot'. Deci, un articol suficient de lax, pentru ca pupincuristii suspendatului sa-si rascracareze degetele a victorie, ca Macovei in extaz.

Instigarea de la malul marii e o noua dovada ca basistii slugarnici, indiferent de judet, se ridica la inaltimea aspiratiilor lui Arturo Ui. Arturo Ui nu e dictatorul de pe "Biruinta', cum ati crede. Dar o legatura tot exista. A descoperit-o scafandrul Onaca in adancimile garajului din Comanita. E vorba de perla lui Luzaroiu, convins ca Brecht, "tatal' lui Ui, e un jurnalist francez, care, la peste cincizeci de ani de la ultimul parastas, publica pe rupte in Le Figaro ditirambe inchinate lui Base.

Reluam. Avem pe de-o parte "investigare la vot'. De cealalta, "investigare la boicot'. Balerinele lui Mazare, in deplina cunostinta de cauza, cu bucuria ritmului de bossa-nova in solduri sI cuget au votat DA.

Procurorii constanteni aveau de ales. Si-au verificat atent constiintele, au privit expert la fete sI, la prima analiza, au constatat ca sunt tocmai bune. Asa ca o retinere pe 29 de zile, pentru instigare, i-ar face oameni. Mai ales ca toti sunt familisti, acasa nu-i mai instiga nimeni sI nimic. In plus, daca simti ca soarta ti se invioreaza brusc, ce sa faci, s-o iei la suturi? In atari conditii, cu legea bortoasa intr-o mana si cu manechinele in cealalta, oficial, in timpul serviciului, fara neveste, tampit sa fii sa te dai cu boicotul. Din acest motiv, procurorii litoralului au semnat o cerere colectiva pentru ore suplimentare. Vor munci pe branci. Vorba lui Paleologu, cand mai prind ei pleasca asta?

×