x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Băsescu, Logan cu borvis

Băsescu, Logan cu borvis

de Dan Constantin    |    23 Noi 2008   •   00:00

Dl Băsescu Traian a descoperit după pa­tru ani de Cotroceni că există econo­mie. Bate ţara în lung şi-n lat luând uzinele la rând, aflând câte ceva din ceea ce se mai întâmplă fostei clase muncitoare.



Prezidentul nostru ştie acum cu ce se mănâncă Oltchim; înainte de vizi­ta în combinat credea că la Vâlcea este doar o echipă de handbal cu nu­me industrializat. A fost şi la Dacia, la Mioveni, unde a rămas cu un vis: să conducă şi domnia sa, ca preşedinte în funcţie, un Logan. Dorinţa i-a fost îndeplinită – s-a plimbat cu Dacia Lo­gan prin Bucureşti. Să nu credeţi că familia Băsescu şi-a putut permite să cumpere un Logan – l-a luat de la SPP. Credeam că acţiunea este chiar seri­oasă, nu de circ electoral: dl preşe­dinte nu se va mai da jos din cea mai ieftină maşină din gama Renault. Dar ne-am domolit. A zis că este o maşină sigură, dar că nu se pune problema confortului, că doar nu va merge 5.000 de kilometri cu ea. Adică, până-n colţ e bună, dar după ce dai colţul treci în to-terenul fetei.

Când îşi dă drumul la gură, dl Bă­sescu Traian dă subiecte pentru toată lumea. Po­vesteşte chiar şi ce pune în coş la Alimentara, care-i zice acum supermarket. A cumpărat unt, nici beurre, nici butter, ci unt neaoş de-al nostru, din popor, de la Valvis.

Dorna-i zice, Dor­na se citeşte, fără vicleşu­guri pe am­balaj şi etichete să-ţi sară ochiul şi să se împiedice limba. Am însă şi eu o întrebare pe care am să o pun respectuos aici dlui purtător de cuvânt al preşedintelui. Deci: "Vă rog să ne precizaţi, în virtutea accesului la liberă informaţie, dacă dl Preşedinte mănâncă doar unt Dorna. Menţionez că din ştirea agen­ţiei de presă Agerpres, din 21 noiembrie, cu titlul «Băsescu: Deja conduce o Dacie» rezultă din precizările preşedintelui ţării că joi, 20 noiembrie, domnia-sa a cumpărat unt Dorna. Pentru cititori ar fi interesant dacă dl Preşedinte Băsescu, ca promotor al mărcii respective, consumă şi apă carbonatată Dorna. Cu acelaşi respect şi în dorinţa informării corecte a opiniei publice, vă rugăm să detaliaţi dacă apa Dorna se foloseşte ca ingredient pentru unt sau pentru Logan. Vă rugăm, domnule purtător de cuvânt, să luaţi act de îngrijorarea noastră pentru meniul preşedintelui, untul nefiind recomandat la ficat, în plus aducând modificări ale colesterolului". Până vine răspunsul de la Cotroceni, vă invit, dragi cititori şi alegători, să vă împărţiţi mărcile de unt după preferinţele politice: unii să ia Albalact, alţii Napolact şi pentru alţi susţinători – Covalact.
Aşa o să facem un sondaj electoral fără eroare – care unt va conduce România?

×
Subiecte în articol: editorial