x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Băsescu "Popeye" şi ruşinea de a fi…

Băsescu "Popeye" şi ruşinea de a fi…

de Valentin Stan    |    23 Feb 2008   •   00:00
Băsescu "Popeye" şi ruşinea de a fi…

Măi, Băse, acum chiar că ai trântit mucozităţile (îţi explic altă dată ce înseamnă asta, că nu eşti pregătit pentru nivelul ăsta din DEX) în fasole! Păi, tu votezi pentru Preşedintele UE, după cum îţi spune Sarkozy şi nu în funcţie de interesele poporului român? Nici măcar calităţile individuale ale lui Blair, de care ziceai că este "eficient", nu contează? Adică, valoarea personală a lui Blair, la un vot în Consiliul European, stă în semnele pe care ţi le va face, pe sub masă, Sarkozy?


După incidentul cu Felix, de data trecută, când m-a pus să-l critic pe Tăriceanu, Mogulul s-a făcut foc şi pară pe mine, fiindcă l-am criticat prea tare! M-a chemat şi mi-a zis: "Bă, tembelule, de-aia te plătesc eu, să-mi strici relaţiile cu Premierul? Marş şi «mătură-l» pe Băsescu!". Ce să-i mai zic? Doar el mă asmuţise împotriva lui Tăriceanu! M-am mulţumit să murmur: "Super! Îl critic că nu recunoaşte independenţa Kosovo"! "Băi, cretinule", îmi strigă înapoi Mogulul, "poate te pune dracu’ să vorbeşti de Kosovo, că Daniela Popa, de la noi, de la Conservatori, l-a susţinut, sus şi tare, pe Băse, în problema nerecunoaşterii independenţei Kosovo"! Mda! Naşpa! "Am înţeles, să trăiţi", am tunat, "o trag pe Academiei"! "Aşa să faci, boule", mi-a zis Mogulul şi m-a concediat scurt, din poignée! Aşa că…


Preşedintele a dat un interviu, pe TV France 24, pe 8 februarie, ora 20:10, conform Rador. Nu o să găsiţi transcrierea pe site-ul Preşedinţiei! Să fie, oare, din cauză că cei de la TV France 24, conform Rador, i-au făcut un portret mediatic cu prilejul interviului, în care este supranumit "căpitan în perioada Ceauşescu, numit «Popeye»"? Nu cred! Sau, poate, fiindcă, în acelaşi portret, se spune: "A adus deci un umor inedit la palatul prezidenţial!". Wow! Ce tare eşti, Băse! Şi ce respect trezeşti tu în inimile francezilor!


Sau, poate, din cauza răspunsului la o întrebare adresată de realizator, cu privire la "modelul dumneavoastră politic"? Ştiţi ce a răspuns Băsescu? "Dacă vreţi, un om politic, pe care l-am considerat foarte eficient, din generaţia care a părăsit scena politică, este Tony Blair!" Bravo, Băse, te-ai orientat bine! Blair este unul din giganţii politici ai lumii libere! Numai că a venit întrebarea: "De vreme ce Europa va trebui să îşi aleagă un prim Preşedinte, în 2009, Tony Blair ar fi un candidat bun pentru a fi Preşedintele Europei?". Ştiţi ce a răspuns "Popeye", în dorinţa sa sinceră de a-şi flata gazdele franceze? "(…) Dacă Tony Blair este susţinut de Preşedintele Sarkozy, noi îi vom oferi, de asemenea, sprijinul nostru"!


Măi, Băse, acum chiar că ai trântit mucozităţile (îţi explic altă dată ce înseamnă, că nu eşti pregătit pentru nivelul ăsta din DEX) în fasole! Păi, tu votezi pentru Preşedintele UE, după cum îţi spune Sarkozy şi nu în funcţie de interesele poporului român? Nici măcar calităţile individuale ale lui Blair, de care ziceai că este "eficient", nu contează? Adică, valoarea personală a lui Blair, la un vot în Consiliul European, stă în semnele pe care ţi le va face, pe sub masă, Sarkozy? Şi tu spui asta, nu la un şpriţ, prin vreo "bombă" rău famată, din port, ci pe canalul TV France 24?


Apropo, mai ţineţi minte că l-am criticat pe Cioroianu, pentru că îi numea pe cetăţenii români din Italia sau Spania emigranţi? Ia, uitaţi, ce frumos spune Băse, pe TV France 24, conform Rador: "(…) Românii care sunt în ţările membre ale Uniunii Europene nu mai au statutul de emigranţi. Ei sunt cetăţeni europeni, care au dreptul de a circula liber în sânul Europei"! Bravo, Băse, ai nimerit-o pe TV France 24 de data asta? Exact cum ziceai tu, conform comunicatului oficial, pe 27 noiembrie 2007, la întâlnirea cu primarul Madridului, Alberto Ruíz Gallardon: "În Madrid şi în împrejurimi, românii sunt unul dintre cele mai numeroase grupuri de emigranţi, peste 170.000"! Măi, să fie! Cum o dai, nu iese cu Băse! Credeţi că Mogulul o să fie mulţumit de mine de data asta? Nu l-am criticat prea tare pe Preşedinte, nu-i aşa?

×
Subiecte în articol: editorial base