x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Băsescu, viu dialog cu decedaţii

Băsescu, viu dialog cu decedaţii

de Razvan Barbulescu    |    06 Aug 2012   •   15:01

Traian Basescu se propteste sub semnul vesniciei, crezand ca in curand il va lua lumea de proaspat. Conteaza pe umbra celor dusi, disperat sa ajunga la butonul 3. Pe 40 de grade, cand pensionarii ies din casa doar la sapte dimineata, omul care le-a dijmuit veniturile se zbenguie in plina canicula, intr-o politica de topaiala cu injuraturi, sa-si bucure cele cateva zeci de votanti ca el e verde. Ca, adica, se mai poate conta pe el. In timp ce el isi aseaza doctrina pe decedatii din listele permanente. Intr-un viu dialog cu poporul subteran, care i-a dat votul spre gloria perena.

Inclinatia morbida a presedintelui pentru lumea invizibila este in spiritul boicotului, cand a facut apel la nevazuti, la nevorbiti, la ne-simtiti. E singura populatie careia i se mai poate adresa, in ordine alfabetica, de la Macovei la MRU.

Razboi total. Basescu face in fiecare zi un miting de pomenire pentru sustinatorii subterani. Este sI motivul pentru care tipa ca muscat de sarpe cand vine vorba de "listele electorale permanente'. Cand cade soarele exact pe crestet, in eternul tricou decolorat de atata spalat, plesuvul din Comanita se catara revolutionar pe gardul sediului de campanie, care in curand va avea aerul unei locante unde se desfac mici sI bere de festival. De altfel, tandemul Cotoi- Luzaroiu, se sI ocupa cu inviorarea zonei, punand pe picioare un proiect turistic, conform caruia tinutul Comanita va fi inscris pe traseele turismului de uichend.

De fapt, Traian Basescu freaca duda. Isi face de lucru prin Bucuresti. Un om cu capul pe umeri, la varsta asta, isi plimba nepotii, se duce la Olanesti, o ia cu noaptea-n cap la balta, la babuste.

Basescu spune ca Romania nu mai rezista psihic. Se inseala. Este pentru prima oara in istoria tarii, cand un personaj, care nu se da dus nici cu milioane de voturi, se confunda pana la extaz cu notiunile: tara, entuziasm, strategie nationala, democratie, psihologia multimilor, starea vremii, Nobelul pentru economie, patriotism, responsabilitate, baiatul de la pagina 5. Niciuna dintre ele nu mai are sens daca nu se afla Basescu prin preajma ei.

De fapt, Basescu nu mai rezista. De spalat la Dante, nu mai apuca. Secretele de la Cotroceni sunt de neabordat. Nimeni nu-i mai simte rostul. Personajul caraghios de la coltul strazii face scandal si ameninta locatarii cu puscaria.

Te pomenesti cu el dupa ce se consuma efectul criogeniei, te freci la ochi, privesti in jur si habar n-ai din ce timp sa-l iei.

×