x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Băsică, Băsescu şi băseii

Băsică, Băsescu şi băseii

de Marian Nazat    |    27 Iun 2014   •   12:00

Naşu' Mircea, fratele ăluia-al-cărui-nume-nu-se-scrie, a fost arestat preventiv. L-au băgat la bulău alde Mondial, finuţu' Băsică şi soră-sa, onorabila doamnă Izaura, locuitori de vază ai republicii noastre penale. După ce bulibaşa de la Cotroceni le-a jucat salbele cu “mamudele” pe la serbările electorale şi le-a ciordit voturile, iar Mircea le-a creştinat puradelul, a venit şi sorocul “frangantului”. Scăldătoarea aia din raţiuni superioare de stat trebuia să cimenteze parteneriatul dintre ţiganii îmbăsescizaţi şi tartorul cântat de maneliştii în vogă. Când Bercea, barosanu' , şi-a spintecat cu şuriul un nepot, rudele sale l-au sunat pe cumătru', că d-aia se îmbârligaseră la botez. “Mormane de dolari” au curs pe canalul şpăgii Dunăre-Marea Neagră, de se minuna naşu' de aşa plocon. În bâlciul onomastic s-a vârât şi Căpăţână, politician de frunte al menajeriei oranj. Căpăţână, chezaşul familiei prezidenţiale, bunul interlop samaritean... Căpăţână, tipul omului de succes în economia de talcioc de la noi... Democraţia postdecembristă, după cum scriam deunăzi, e pocită de grupul de criminalitate organizată politico-interlop. Ceea ce ni se devoalează acum dinspre cumetria băsesco-bercească e doar partea nevăzută, dar ştiută, a României capitaliste. Autorităţile locale şi centrale nu sunt altceva decât frăţii infracţionale constituite în scopul spolierii bugetului public şi-al asigurării de imunitate în faţa legii.

Preaplângăciosul preşedinte a mai vărsat o lacrimă la catafalcul statului de drept şi s-a căit public... Tardiv, însă, fiindcă aflase de vreun an de ispravă. Ieşirea de la prânz, cu dezlegarea la anchetă, a picat prost, Justiţia nu avea trebuinţă de acordul lui. Că e liberă şi independentă, nu ? Nu ne-a zis asta de atâtea ori ? Umflaţi-l, “Între nevoia de consolidare a justiţiei şi reflexul firesc de a-ţi apăra fratele, aleg consolidarea justiţiei”. Haida-de, păi ce, el alegea? Adică, dacă i se punea paramponul, bloca dosarul ? Într-adevăr, nu ne alegem fraţii, rudele, dar cine să-l mai ia în serios pe ăl' mai informat ins al statului poliţienesc la care a trudit cu sminteală. Că mereu ni s- a spus de la balconul din Deal că nimic nu mişcă în vale fără ca Zeus să fie notificat de organe. Cooperativa Ochiul şi Timpanul instaurată de Hăhăilă-Vodă şi-a făcut religie din ascultarea şi aruncarea în puşcărie a tuturor adversarilor. Românii au învăţat în deceniul din urmă procedurile judiciare penale mai dihai ca studenţii de la Drept şi s-au desfătat cu stenogramele scurse spre ei cu premeditare de diversioniştii ciumei mediatice. D-aia şi prezumţia de nevinovăţie umblă cu ţeasta spartă prin Valahia bârfelor, ca şi dreptul la un proces echitabil...Sistemul acesta de teroare şi isterie naţională se întoarce azi chiar împotriva celui care l-a născocit din obsesia de a-şi întări puterea discreţionară. “Cine ridică sabia, de sabie va pieri!” sună blestemul biblic şi se pare că nimeni nu are scăpare. Sau o fi un blestem ţigănesc ? Că tot un nenorocit de telefon l-a trădat pe soţul Mariei, telefonul ciordit de la “ţiganca aia împuţită”, c-oţi mai avea teafără memoria ... Geaba a dansat la picioarele balaoacheşelor şi le-a graţiat mărăcinii, pe motiv de caz social, Băsică şi Izaura n-au înţeles o iotă din milostenia prezidenţială. Culmea, au avut şi neobrăzarea să-şi şantajeze binefăcătorul, mama lor de neisprăviţi ! Ete-te, ai dracu' magraoni, se vaită c-au pierdut un milion de parai ! Ce, şi-or fi închipuit că o pedeapsă mai acătării se cumpără numai cu atâta ?

Băseii au sărit cu gura, cu pixul, cu pixelul şi l-au târnosit iar pe bravul lor conducător. Îl slăvesc ca-ntotdeauna, unde s-a mai pomenit ca un şef de stat să-şi sacrifice fratele ? Aici le dau dreptate, ferească Dumnezeu să te lovească o asemenea nenorocire ! Dar argaţii propagandişti ocolesc cu perversiune adevărul, mint în continuare cu o naturaleţe de speriat, Necuratule, în ce hal s-au ticăloşit ! Ăştia n-ar recunoaşte în ruptul capului c-au girat la Cotroceni (contra cost, desigur !) un impostor în stare să-şi sacrifice şi ţara de dragul propriilor interese. Zece ani irosiţi în minciuna groasă şi învrăjbitoare... Cu propaganda lor nemernică au prostit un popor care abia aştepta să fie prostit... Or simţi o remuşcare, una singură măcar, toţi băseii în clipele acestea, ei, susţinătorii fanatici ai dezbinatorului lipsit de orice scrupul ? Răspunsul mă sperie... Măcar tăceţi, nu ne mai insultaţi inteligenţa ! Sau, vorba lu' Băsică, “Mucles, mânca-v-aş !”

România prezentă, cu un ex-premier condamnat şi cu fratele preşedintelui încarcerat preventiv, ambii pentru corupţie, are imaginea zdrenţe pe plan extern. Consecinţele acestor epopei judiciare sunt asemănătoare, în străinătate, cu cele ale mineriadelor de la începutul anilor '90. Să nu mai intereseze pe niciun demnitar amănuntul cu pricina, soarta ţării lor ? Apropo, ştiţi ce prevede art.54 al.1 din Constituţie ? “Fidelitatea faţă de ţară este sacră”, da, astfel scrie acolo, infidelilor şi turbaţilor !

×