x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Boc ne lasă cum au lăsat ciorditorii Mausoleul

Boc ne lasă cum au lăsat ciorditorii Mausoleul

de Razvan Barbulescu    |    28 Iul 2010   •   00:00

Centimetru cu centimetru, folie cu folie, ziua, noaptea, pe ploaie, caniculă... Magneţii (borfaşii care lucrează în domeniul fierului vechi) trudesc zi lumină, în Capitală, în ţară, lasă trenurile fără şine, metrourile fără tablouri de comandă, Mausoleul fără acoperiş.

Din disperare şi nepricepere, Băsescu şi Boc pun ţara pe butuci, rezultatul fiind echivalent cu năvala interlopilor.
La obiectivul Mausoleu s-a muncit cu migală şi dăruire, foliile de cupru erau atent desprinse, făcute sul ca tablourile dezrămate şi scoase pe blat prin vamă.

Cu îndemânarea exersată la culesul cuprului şi ciorditul fierului vechi de la irigaţii şi fostele combinate - adevărate şcoli de dezmembrat -, cohortele de manglitori au crescut o dată cu ţara şi direct proporţional cu numărul paznicilor privaţi şi de stat.

În România se fură orice, oricând şi oriunde. În timp ce spărgătorii îţi cotrobăie casa, magneţii te fac la tablă, adică la acoperiş, dimineaţa constaţi că eşti ca după inundaţii. Cum zic fetele de la tv care transmit ceea ce vezi şi tu: ai pierdut agoniseala de-o viaţă.

Pe de altă parte, te face la buzunare şi Guvernul, solidar cu manglitorii de meserie. Dar cu anvergură. De pe urma prestaţiei necalificate a tandemului Băsescu-Boc vom rămâne ca Mausoleul: fără un acoperiş deasupra capului şi fără agoniseala de-o viaţă.

×
Subiecte în articol: editorial