x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Boc şi Ialomiţianu, aceşti Messi ai relansării

Boc şi Ialomiţianu, aceşti Messi ai relansării

de Razvan Barbulescu    |    10 Mar 2011   •   15:47

Speriat de succesele privind stagnarea, Boc a proptit la mare fix sfârşitul crizei înainte de 1 aprilie. E vorba de joi 31 martie, către prânz, ora la care fanfara militarilor cu salarii reduse îşi poate încălzi alămurile la soare. Rigoarea deciziei aminteşte de precizia prerviziunii fenomenelor astrologice care învolburează psihic electoratul: eclipsele şI alinierea planetelor.

Intrucât sondaje guvernamentale ultrasecrete constată că angajaţilor români li se fâlfâie de revelaţiile economico-financiare ale lui Boc şI ale colegilor demni de Zmeura de aur pentru economie, pedeliştii au simţit nevoia să pună de-o Zi a femeii în creşe şI grădiniţe, ca preambul al carnavalului naţional al ieşirii din criză, numit Relansarea. Şoul s-a produs la o grădiniţă din Cluj, unde portocalii i-au prostit pe ăia mici să le ofere mamelor restructurate un 8 Martie voios pe cântecul lui Mircea Rusu, Verde-nrourat, numit pe blat imnul PDL.

Arcul de Triumf este locaţia unde Boc şI partidul de resort pregătesc omagierea Relansării. Va fi de fapt preludiul alegerilor de anul viitor, când, în premieră mondială, pedeliştii se vor rupe în promisiuni cu potenţialul lor amărât între 0 şi restul la sută.

Ieşirea din criză din 31 martie va fi personală şI se va desfăşura în şir indian, în frunte cu premierul. Lipiţi de el, Ialomiţianu, Botişşş, Udrea...

Imaginaţi-vă cum ar evolua zmeuriştii pe Sena. Parcă-i vezi. Delir. Turbat, Sarkozy o să-i vrea la pachet pe aceşti Messi şI Iniesta ai relansării - Ialomitzianu la “Finances”, Botich, la “Travail”... monsieur scrie, monsieur citim. Franţujii vor urla ca apucaţii: Botich....Botich.....

Deci. Bucureşti, Dâmboviţa. Martie, ziua de 31, orele 13. Nici o adiere, soare, entuziasm. Sus, pe Arcul de Triumf, benărul: Ieşi afară, criză ordinară! Între picioarele Arcului de Triumf, echipa lui Boc. Retras, grupul intelectualilor subţiri, proprietari de blog, care au luat-o în freză de la trunchiul corupt dar plin de merite al partidului. De jur împrejur - fanfara, pensionarii... cetăţeni legaţi la ochi după metoda Anja Anderson-Oltchim. La stânga lui Boc, pâlcurile cu cereri de eutanasiere; la dreapta, cei care au ales glonţul. Car alegoric: o iapă costelivă cu privire eroică: România. Lângă copite, o îndemnul tâmp: pentru o viaţă sănătoasă consumaţi zilnic fructe şI legume! Faţă de Relansare, Carnavalul de la Rio a fost o glumă.

Manifestările vor culmina cu episodul greu de semnificaţii al elicopterului. De la cincizeci de metri, Băsescu şI o trupă de şeici vor admira ţara la ieşirea din criză, şI vor bubui într-o veselie sticle de şampanie, lansând la apă nava Relansarea.

×