x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Boldea, în direct, de la opt mii de metri

Boldea, în direct, de la opt mii de metri

de Razvan Barbulescu    |    27 Mar 2012   •   14:36

Boldea putea decola, la deruta, de pe Samburu. Ii luau girafa de la bicicleta. Dar a ales aeroportul principal pentru ca e nevinovat. Cu noaptea-n cap era pe N.J.Kenyatta.

Televiziunile din Romania l-au dibuit pe cand survola Moyale, o pitoreasca localitate la granita cu...Sufocati sub valizele cursei KLM, reporterii romani transmiteau in premiera mondiala zborul unui pedelist neurmarit de nimeni.

Conform promisiunilor lui Basescu, Boldea era cautat in gaura de sarpe, la Kogelo, un sat mic dar important, unde sunt oasele stramosilor lui Obama.

Boldea era balonat. Se dregea cu un ceai cu ghimbir, presiunea era insuportabila, avionul plin ochi. Daca trageai o... Asta I s-a sI intamplat. Primul part transmis in direct i-a scapat pe la 8000 de metri, deasupra splendidei asezari Mekele. Avionul o luase intentionat pe la Mekele ca sa nu se prinda Roberta Anastase, care numara kilometrii din turnul de control al Parlamentului. Brusc, nava a cotit-o spre Istanbul, cat p-aci sa rateze curba la Gambela. Reporterii, nauciti. Apoi avionul s-a napustit spre Amsterdam. Frant, se sculase cu noaptea-n cap, Boldea voia sa ajunga acasa pe la pranz, sa prinda demisia lui Frunzaverde....De sub un cufar, reporterita urla soptit: Da, Alino, te aud, sunt in direct? Ei bine, de aici de la mine se vede valiza lui Boldea. N-are parasuta. I-au oprit-o la consulat. Mai devreme statea cu mana pe curul unei stewardese. Acum vorbeste singur sau se cearta cu cineva, nu-mi dau seama, ca stau destul de nasol cu un picior sub ladoiul boului asta, baga-mi-as sI piciorul stang ca sa pot respira....Aud doar franturi: 'Base, la doi la suta te-aduc, va muma-n...Anastase...te strivesc.....'.

Dragi.....,transmit in direct de sub mansa pilotului, tocmai mi-a dat tampitul cu ea in cap...suntem singura televiziunea care am ajuns atat de jos...Andreeoo, m-auzi, as vrea sa-mi faci legatura cu DN1..., fa, sper ca avem om pe DN1....

Aia de pe DN1: Andreeeoooo, stau ca proasta pe DN1, fa-mi legatura cu nava... Andreea: Stimati telespectatori, va dam legatura cu DN1. DN1: Stimati telespectatori, avionul cu Boldea vine dinspre Brasov, dar de fapt va ateriza in premiera dinspre sud...dragi telespectatori suntem prima televiziune caruia i-a zbarnait ditamai avionul pe deasupra...la ora 13 va ateriza...Boldea a coborat din avion. Un pas mic pentru Boldea, unul de rahat pentru partid. Cui ii pasa! Transmitem demisia lui Frunzaverde, minut cu minut.

×