x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Când populismul bate efortul bugetar

Când populismul bate efortul bugetar

de Elena Cristian    |    09 Sep 2015   •   06:47

Vă mai amintiţi de Ioana Petrescu? Cea care a afirmat că, nu a furnizat datele referitoare la impactul bugetar privind scăderea CAS pentru că... erau secrete. Că le avea, dar îi venea să fugă cu ele (datele n.red) în braţe? Atitudinea lipsită de profesionalisim a unui ministru de finanţe a fost aspru criticată de Opoziţie (PDL-PNL). Şi pe bună dreptate. Am şi declarat public, de altfel, că este inadmisibil pentru un înalt oficial, oricine ar fi el, să nu cunoască impactul bugetar pentru o măsură pe care a propus-o/ susţinut-o.

Luni seara, după o lungă perioadă de tăcere, preşedintele României a ieşit să comunice românilor că a promulgat Codul Fiscal. A ţinut să explice şi motivele pentru care a respins prima formă a acestei legi. Numai că, argumentele preşedintelui a fost evazive, fără fundament şi total neprofesioniste, în condiţiile în care, întrebat fiind, care este impactul asupra bugetului a cotit-o politic. Pare că expresia „efort sau impact bugetar” scoate omul politic din Klaus Iohannis pentru că a avut aceeaşi reacţie şi când a venit vorba de pensiile speciale ale militarilor. Ce contează impactul bugetar când poţi spune ţării întregi că actuala clasă politică a dansat cum ai cântat tu?

Veţi spune că preşedintele nu trebuie să ofere astfel de informaţii. Greşit, trebuie să o facă atunci când vrea să arate tuturor că lucrurile au ieşit aşa cum a vrut el. Poate că nu s-a aşteptat la o astfel de întrebare. La fel cum poate că 1700 de refugiaţi şi ceva este egal cu 1785. Dar armata de consilieri ce a făcut? Ieri? Că azi ar trebui să fie înlocuită prin locurile esenţiale.

×