x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Câte ceva despre facerea de bine

Câte ceva despre facerea de bine

de Ionuț Bălan    |    25 Iul 2019   •   07:39

Turneul de tenis feminin care abia s-a încheiat la Arenele BNR a avut parte de cele mai bune cronici. El a conținut și un element de inedit: finala a fost disputată de românca Patricia Țig din postura de mămică, în stilul belgiencei Kim Clijsters la US Open.

Așa cum publicul a fost unanim în a aprecia calitatea sportivă în sine a competiției, tot așa nimeni nu a avut nimic de reproșat în ceea ce privește organizarea. S-a văzut extrem de limpede că terenurile și întreaga infrastructură auxiliară a bazei se află în cea mai bună stare, ceea ce nu poate fi decât efectul unei îngrijiri deopotrivă atente și profesioniste.

Organizarea de calitate constituie, fără doar și poate, normalitatea, însă aici trebuie să ne amintim că nu avem de-a face cu o situație 100% “normal”. Și că, tocmai de aceea, meritele organizatorilor trebuie subliniate în mod special.

De ce? Pentru că Arenele au fost pregătite de competiție de Banca Națională a României. Al cărei personal a administrat baza de așa natură încât și cel mai bogat român să poată descinde pe aleile sale în timpul turneului dintr-un Cadillac Eldorado decapotabil, similar cu cel cu care mergeau Nea Mărin miliardar și alter-ego-ul său în filmul regizat de Sergiu Nicolaescu.

Iar de obicei, băncii centrale nu doar că nu i se recunosc meritele în această privință, ci i se mai și inventează culpabilități inexistente. Mai precis, se încearcă să se acrediteze ideea profund falsă că este vina BNR și nu a altor instituții și entități că pe Arene nu se dispută și competiții de mai mare anvergură. De parcă banca centrală s-ar putea ocupa de întreaga politică urbanistică și de construcții a Bucureștiului, astfel încât să fluidizeze ca prin minune traficul rutier din zonă și să mai facă și locuri de parcare. De parcă ar fi treaba BNR să obțină avize ISU.

Asta însă nu i-a oprit pe calomniatori să pornească ditiramba de minciuni și să profite de slaba educație și informare a publicului.

 

×