x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Chermeză la malul mării

Chermeză la malul mării

de Razvan Barbulescu    |    06 Sep 2011   •   21:00

Se intampla de la o vreme ca opiniile politice si economice ale presedintelui Traian Basescu sa scarmane pe crestet Europa, de ca si cum Europa iesise mai devreme in recreatia mare si-o flendurea prin curte.

Liderul continental isi inalta gandurile ca zmeul peste cei cativa zeci de tineri stransi la Eforie Nord, care nu pricepeau nimic, dar erau mandri ca-i sunt contemporani. Ideile liderului planau ca pungile de plastic pe plaja in zi de vijelie, apoi o luau razna peste Marea Neagra, peste Mediterana si invaluiau continentul pe la sud, dupa care...

Cat despre Europa, ce sa zic? Framantata de criza. Dar, mai nou, cuprinsa de groaza ca Traian si-a pus in cap sa restructureze capitalismul, criticandu-l tovaraseste din radacini. Odata pusa la punct monarhia, a venit si randul economiei de piata.

Unde sunt, Doamne, acele mi­nunate simpozioane pe teme in­ter­nationale de la Golden Blitz?

Acolo unde a prins viata conceptul global de dat cu suptul la licurici, licuricii fiind pentru prima oara clasificati din punct de vedere sexual: minilicurici si maxilicurici. Si acum mai tresalta Bush de placere.

Din extraordinarul conviv, care-l facea pe europeanul Jiji sa moara de placere ca s-a tras cu presedintele de sireturi la o baterie, s-a nascut liderul european necrutator de azi. Azi, dl Basescu constata ca pregatirea politica a electoratului cu pui la punga e un obicei reprobabil din Vechea Europa. åia umblau habauci cu tacamurile si faina in sarsanele de plastic pana au facut parlita asta de comunitate. Evlaviosul pedelist Flutur, nasul pungilor pedeliste, a fost doar un biet epigon.

Fiindca junii pedelisti atipeau pe rupte, presedintele a continuat entuziast cu batutul campilor: 'Economia sociala de piata a fost o solutie, insa oamenii politici n-au stiut cand s-o opreasca... Atunci cand s-a prabusit comunismul, trebuia pornit capitalismul inteligent'. E, uite, l-au pornit Basescu si Boc. Inca o prioritate romaneasca. Extras din context, presedintele e din ce in ce mai hu-hu-hu european si ha-ha-ha mondial. Incep sa-i vajaie pe la urechi vechile furtuni, il cheama necuprinsul. Unii ar spune ca i s-a urcat la cap. Dar presedintele nu mai bea. I-a refuzat pana si pe nevinovatii pedelisti stransi la malul marii fiindca tocmai li se promisese chermeza urmata de sprit. Sprit n-a mai fost.

×
Subiecte în articol: editorial