x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Chiar crede preşedintele Iuşcenko că a învins?

Chiar crede preşedintele Iuşcenko că a învins?

de Adrian Păunescu    |    07 Feb 2009   •   00:00

Pioneze



Preşedinţii Băsescu şi Iuşcenko au vorbit la telefon. Şi au căzut de acord că, din sentinţa Curţii de la Haga, ambele ţări ies avantajate. Chiar aşa? Chiar aşa! Nu este exagerat? Să presupunem că liderul român credea, pe baza datelor obiective, că ţara lui a ieşit învingătoare după atâţia şi atâţia ani de lupte politice şi judiciare. Dl Băsescu nu aflase probabil că nu România, ci Sterling Resources Tăriceanu SA a învins şi România, şi Ucraina.

Dar preşedintele Iuşcenko? Pe ce s-a ba­zat dumnealui când s-a declarat egal de avantajat, adică învingător?

Oare pe bu­cu­ria că arbitrii nu au dictat şi sentinţa co­la­te­rală ca echipamentul echipei lui Ta­ras Iuş­cenko să fie confiscat până la jambie­re? N-a aflat dl Iuşcenko decizia că nu Ucra­ina primise, definitiv, 10.000 km pă­traţi stăpâniţi abuziv până astăzi de ucraineni?

Se vede clar din această absurditate că e vorba de o moştenitoare adevărată a Uniunii Sovietice, adică şi a ziarului Pravda, organul bolşevic despre care Napoleon spunea – într-un banc vechi – că, dacă ar fi avut ziarul, nu afla nimeni ce s-a în­tâm­plat la Waterloo. Cât învăţ al falsului senin şi cinic trebuie să-l domine pe un lider politic în stare să declare că o teribilă înfrângere e pentru el un avantaj. Stalin avea Pravda fără a avea însă opo­ziţie! Uite, aşa apare efectul Timoşenko!

×
Subiecte în articol: editorial