x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Colivă pe internet

Colivă pe internet

de Razvan Barbulescu    |    14 Noi 2009   •   00:00
Colivă pe internet

România vinde colivă online. Nu România ca stat, ci un român deştept din Timişoara care a prins mersul vremurilor. Cum sloganurile candidaţilor se raportează la România, e bine să luptăm şi pentru un brand al colivei autohtone. Alături de ciobănescul mioritic, slănina ardelenească, caltaboşul etc., coliva de România este un act patriotic.

Să nu ne mai pută că trăim aici, zicea şi preşedintele Băsescu. Un ardelean mintos a dus slana de Transilvania în Ţara valsului. S-au repezit vienezii ca apucaţii pe bucatele noastre tradiţionale, aşa că românul a reuşit să le facă ălora din fostul imperiu un colesterol pe măsura istoriei. Acolo unde sunt caltaboşul, telemeaua sau slana descoperi azi şi un crâmpei de Românie. Un colţ din ţara asta în care ne băgăm picioarele şi facem pe deştepţii, şi o muşcăm de cur, în loc să punem umărul, cam aşa cum spunea Traian Băsescu.

Preşedintele ignoră realitatea că toate astea au loc din silă de politicieni, între care şi domnia sa, nu datorită munţilor, câmpiei, dealurilor şi ieşirii la mare.

SLOGAN DE LUMEA AILALTĂ
Stai cu amicii la un cataif, la o mascotă, la o colivă, ai şi minute în plus. Coliva n-are e-uri, nu îngraşă, e ca uleiul de măsline pentru cretani, ca vinul roşu pentru francezi. Bannerele electorale vin ca o mănuşă colivei de România. De exemplu, sloganul: De ce le e frică nu scapă. Dedicat referendumului sau colivei, sloganul e de fapt pentru întreprinzători. Dacă va fi un succes, coliva noastră va atrage cu siguranţă investitorii. Vor profita nu numai cofetăriile, ci şi pompele funebre. Slujbele la capul decedatului se vor ţine online după un soft adecvat.

Tot procesul, de la blândul sfârşit până la colivă, se va petrece pe internet. Domeniul se dezvoltă spectaculos mai ales în campania electorală.

LUPTĂ DE PUMNI ŞI IDEI
Un pedelist de Bacău rupea cu sârg afişele liberalilor. Un liberal s-a năpustit la el, însă a furat una peste ochi. Conform vigorii de partid, pedelistul cu o mână îl trosnea pe liberal, cu cealaltă îi rupea faţa lui Crin. După ce s-a întărâtat scandalul şi peneliştii s-au strâns ca taximetriştii când vor să-l bulească pe unul, pedelistul a intrat cu maşina în ei. Www.coliva.ro.

Trebuie să fi fost ceva în aer zilele acestea de-ţi venea să dai cu pumnul, cu capul, cu sloganul. Cu sabia pe care Solomon i-a făcut-o cadou preşedintelui ca să se apere de Dinescu. Primarului Craiovei îi străluceau ciudat privirile şi s-a înfipt în Dinescu. Odihnit, Solomon zicea că i-a făcut un bine, salvându-l de furia celor trei mii de pedelişti hotărâţi ca într-o secvenţă din Răscoala. Dacă n-ai cap tare nu rezişti în lupta de idei.

Un tip Budacă din Vlăsineştii Botoşaniului, consilier pedelist, a luat câteva peste moţ de la pesediştii comunei. Naiv, dădea târcoale unui miting pesedist îmbrăcat cu o geacă portocalie. Ploaia de şpiţuri la care a fost supus era ca o ploaie de stele verzi, deşi Budacă se jura că altă geacă n-avea decât pe aia portocalie luată de la secănd hend. Acum, şi Budacă al dracului, de ce nu-şi fâţâia geaca portocalie prin viile Vlăsineştilor (dacă or exista) sau pe un drum mai lăturalnic?

Îl mânca undeva? Unul pe blog: Budacă s-a lipit de câţiva pumni şi şuturi în bot. Un pas mic pentru vlăsineşteni, mare pentru Budacă. Pentru că din punct de vedere politic, a crescut. S-a maturizat. Geaca portocalie i-a adus nu numai pumni, ci şi glorie. El e bărbatul anului în Vlăsineşti.

INSTALAŢIA DE ELECTROCUTAT LIPITORII DE AFIŞE
În sensul celor de mai sus, dl Orban mărturisea că nişte hăndrălăi de la partidul lui Gigi le-au umflat ochii unor lipitori de afişe penelişti. Şi, mai mult decât atât, i-a electrocutat cu o instalaţie specifică de campanie. Un aparat de curentat candidaţii. Folosit contra maidanezilor, adus probabil de candidatul Becali de la Bruxelles, aparatul se dovedeşte util în campanie. Emite un curent, ţi se strepezesc dinţii, cad, intri în bâţâială.

În starea asta nu mai ştii cu cine trebuie să votezi, uiţi de la cine ai luat banii, ce autobuz te-a adus, pe cine trebuie să umfli. La un prim test, băieţii lui Gigi s-au curentat între ei şi parcă îşi băgaseră degetele în priză. Dacă nu întrerupeau curentul, erau de www.coliva.ro.

×
Subiecte în articol: editorial