x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Cotoi ţine de şase în submarin

Cotoi ţine de şase în submarin

de Razvan Barbulescu    |    05 Iun 2012   •   16:52

Sever Voinescu - Cotoi este purtatorul de cuvant al unui partid submersibil, care asteapta alegerile sa vada daca mai ramas partid sau doar un complex de bisericute. In aceste imprejurari functia de purtator de cuvant la partid se dovedeste ingrata.
Portocalizat cu entuziasm pe vremea inghesuielii intelectuale in PDL, din care nu lipseau nume grele ca Liiceanu, Plesu, Patapievici, sI pe cand "intelectuali' nu se traducea prin "tinichigii', Voinescu traia elanurile inventarii partidului mesianic, care va salva tara de coruptie. Pentru ei.

In sapte ani, partidul cu pricina a umplut zona carpatica de politicieni pe care, astazi, gurul marilor Traian Basescu nu i-ar mai recicla nici macar la viitoarea sa academie politica (un fel de ENA de Mihaileanu). Si a scos la suprafata o clientela care a multiplicat competent coruptia, a internationalizat hotia sI a vlaguit populatia.

Dupa ce au parjolit toate cotloanele, pedelistii de gherila, razletiti pe te miri unde, ziare si tv, ataca de sub soproane prin care patrunde apa. Dintr-o asemenea postura, rafinatul Cotoi se zbarleste la tot ce misca prin guvernare sI bate apa in piua calificat. "Vara asta va fi foarte grea din punct din punct de vedere economic'. Adanc. Pai cum sa fie altfel daca urmeaza anilor de succesuri in care ne-au adancit presedintele - premier, vicepremierul Udrea sI subalternul Boc?

"Este limpede ca Victor Ponta nu stie sa joace jocul sportul asta, nu stie sa guverneze in vremuri grele'. E greu de spus, stie sau nu stie. Deocamdata, incearca sa dreaga ce se mai poate cu bugetul masteranzilor lui Boc, descoperind semnificatia imobiliara a brandului de tara cu care ne-a pricopsit specialista in broderii sI muraturi.
Aici e buba. Disparitia micului Codrut e semnul ca a fost scormonit musuroiul. Ala cat un munte, doldora de bugete expatriate. SI nici lui Blejnar nu-i e bine.

Dar despre imensele jafuri cu terenuri, case, energie, asfaltari sI prea multe altele, pe care le-a patronat partidul, despre parlitii vanzatori de magazine, care le preiau miraculos datorii de milioane de euro, despre borfasii care au pustiit judetele, despre toate astea, purtatorul de c. nu scapa o declaratie.

Din cand in cand, Cotoi se inalta ca periscopul la suprafata. Adulmeca timpurile si tine de sase. In vremea asta, echipajul isi da in carti sa afle daca l-au prins pe Marta viu sau daca "l-au disparut' sI pe Blejnar. Sau, in sfarsit, daca le-a venit randul.

×
Subiecte în articol: editorial