x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Cum aude de suspendare, Băsescu devine cordial

Cum aude de suspendare, Băsescu devine cordial

de Razvan Barbulescu    |    25 Iun 2012   •   15:44

Un singur moment de intelepciune i-ar fi adus lui Traian Basescu gloria pe luna iunie sicateva voturi. Sa fi zis numai atat: bine, ba, Victoras, ia tu la Bruxelles-ul...Ba chiar era megasuper ca ideea sa fi venit de la el. Uite, Victoras, m-am gandit in noptile lungi sitriste de la Cotroceni ca Bruxelles-ul asta ti-ar veni ca o manusa...Pentru tine ar fi o provocare...e pe chestii economice... economia, relansarea, investitiile sunt ale guvernului. Ia tu Bruxelles-ul pe iunie... Asta l-ar fi obligat pe Ponta sa spuna: stiu sieu, dom' presedinte, s-a invatat lumea cu dv pe-acolo, ce-o sa zica doamna Angela...dar, in fine, poate ca aveti dreptate, ma duc.

Intrucat scena de mai sus a ramas intepenita in proiect, avem o realitate dupa cum urmeaza: ba, mor cu voi de gat, nu dau Bruxelles-ul din mana ca va invatati prost, o sa credeti ca vi se cuvine, va obrazniciti, maine-poimaine va intindeti la cascaval, vreti sipianul, il transferati pe Patapievici sI, cine stie ce va mai da prin cap, vreti siblonda.

Luni, ora 17. La aceasta ora se executa CSAT-ul sise pregateste meciul vedeta din K1, Ponta-Basescu. In pregatirea disputei, Basescu a sesizat Curtea Constitutionala.
Evenimentele s-au succedat in ritm vioi. Dupa fenta cu doctoratul lui Hasotti, a sarit Crin ca o fiara. Traian s-a potolit.
(Cum aude de suspendare, Basescu devine cordial. Da telefoane sa vada cum se simte Nastase, da o fuga la Craiova ca sa incurajeze industria nationala, si-a luat un Ford B-Max la oferta, lipit in curte de Duster-ul dnei Maria, ca sa aiba ce vinde aia mica la o adica, da si Range-Rover-ul, mai are casa din Mihaileanu...se scoate ea)

Apoi i-a scris lui Ponta. A inceput cu "Dragul meu" sia incheiat abrupt cu Victorache, baiatule, e caz de puscarie, iti insusesti atributiile mele constitutionale...adica imi tragi scaunul.

In aceasta atmosfera colocviala, alta lovitura. Blaga a dat nastere unui PDL liber de Basescu. Cu Macovei pe mana drepta siCristi Preda, pe stanga. In treacat: daca s-ar face un scrutin doar pentru Monica siCristi, de amorul artei, labele din fata ale Buldogului ar trebui sa vina cu voturi de acasa ca sa prinda zero la suta din marja de eroare. Tot intre timp, Comisia Europeana a confirmat lista delegatiei romane, trimisa de guvern. Fara Basescu.
Daca Zegrean va anunta alt rezultat din partea Curtii, presedintelui ii mai ramane, vorba lui Eba, "decat" memoriul la CEDO.

×