x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale De caniculă

De caniculă

de Cristina Bazavan    |    21 Iul 2007   •   00:00

E aşa de cald afară incăt iţi sfărăie sufletul, pielea ţi se increţeşte pierzăndu-şi apa din ţesuturi, circulaţia prin vasele de sănge e mai grea decăt la Universitate şi, categoric, creieraşul nu se simte foarte bine. Aşa că iertaţi-i pe toţi cei care spun lucruri ce-ar trebui nerostite.

Cunosc oameni care se ascund de caniculă in cinematografele cu aer condiţionat fără să-i mai intereseze ce filme văd; se bucură de răcoare (ba beneficiază şi de frig in unele cazuri) trecănd de la o poveste la alta preţ de o zi intreagă. E o distracţie pe care v-o propun pentru week-end-ul acesta.

Aţi putea incepe cu "Aşa vreau eu", o comedioară romantică despre o mamă care vrea să-i găsească un soţ fiicei ei şi sfărşeşte prin a se indrăgosti chiar ea. Mama e Diane Keaton, fiica e Mandy Moore, filmul e amuzant şi fără pretenţii, iar dacă vă lasă in cinematograf şi cu ingheţată, e loc de o petrecere ca intre fete. Cu filmul acesta aţi rezolvat aproape două ore din zi la răcoare, şi, ca să fie toată familia fericită, domnii ar trebui să-şi petreacă acest timp in compania unui film care se numeşte "Cei patru fantastici". Recunosc, nu l-am văzut şi nici nu cred că o să-mi fie vreodată atăt de cald incăt să pot să mă uit la filmul ăsta in căutare de răcoare, dar... E cu supereroi, cu lupte şi nişte personaje care se numesc Femeia invizibilă şi Ms Fantastic şi-am văzut eu că, atunci cănd rula la studio, ieşeau bărbaţii grămadă şi păreau fericiţi. Işi zdrăngăneau lanţurile de pe la măini şi găt explicăndu-şi unul altuia "neşte chestii" pe care le făcea Torţa umană.
Dacă in familie există şi un copil, cu el rezolvaţi uşor problema: Harry Potter 5 ("... şi Ordinul Pheonix", adică) e lansat de ieri in cinematografe, in aceeaşi zi in care cartea cu numărul 7, şi ultima, a ieşit pe piaţă. La ora la care citiţi aceste rănduri ştiţi deja dacă Harry moare in ultima carte ori nu. După caz, in timpul vizionării filmului, puteţi să vă bucuraţi că-l mai vedeţi incă in viaţă sau să vă bucuraţi că rămăne pentru totdeauna tănăr. Cei mici se vor bucura oricum, aşa că daţi-le drumul in sala de cinema şi o să fie fericiţi.
Opţiunea mea pentru week-end-ul ăsta fierbinte este "Se credea un Picasso". Ştiu sigur că n-o să-mi solicite creieraşul mult şi am sentimentul că o să mă amuz foarte tare să le văd pe Monica (Bărlă)Dean(u) şi pe Mihaela Rădulescu intr-un film făcut la Hollywood. Filmul e horror, dar cuvăntul descrie, cel puţin in acest moment, genul in care se incadrează, nu caracterizează (incă) performanţa lui. Aştept insă declaraţiile divelor despre experienţa lor de pe platourile de filmare, pentru că sunt sigură că sunt mult mai imbogăţite spiritual şi profesional după ce au infruntat criminalul in serie care acţionează doar in timpul penelor de curent. Nu mi-e clar incă dacă ele sunt de partea bună a baricadei şi nici dacă mor in secunda trei de la pornirea genericului, dar nici nu cred că e foarte important. Mă rog, nu mă luaţi in seamă, e caniculă!

×
Subiecte în articol: editorial