x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale „Doctor” Băsescu T., cabinet letal

„Doctor” Băsescu T., cabinet letal

de Dan Constantin    |    10 Feb 2011   •   19:24
„Doctor” Băsescu T., cabinet letal
Sursa foto: Cristian Marcu/

151199-12-4.jpgCabinetul de la Cotroceni şi-a extins  aria de incompetenţă pe încă un domeniu – medicina. Atacul televizat transmis din reduta puterii (TVR), ne-a arătat un şef al statului intrat într-o fază nouă a totalitarismului – punerea de diagnostice la bolnavii deja consultaţi şi operaţi. Preşedintele cu experienţă de spitalizare ca pacient la Viena şi Spitalul Militar din Ştefan Furtună contrazice un grup de medici care l-au readus pe duşmanul politic de la Argeş la linia de plutire. Nicolescu, potrivit „doctorului” Băsescu nu trebuia să fie operat pe cord, când le­şi­nat, a fost adus la Spitalul de Ur­genţă. Traseul arestatului fusese altfel planificat de judecătorii DNA de la Piteşti.

Operaţia reuşită făcută de profesorul Beuran în cazul Nicolescu, i-au stricat  „doctorului” Bă­sescu planurile urzite împreună cu un jeg de parlamentar PDL, demolator de policlini­ci şi vârf al mafiei imobiliare din Bu­cureşti. Furia că nu-i mai ies so­cotelile l-a împins pe Traian să îmbrace şi halatul de doctor. Desi­gur, Băsescu Traian s-a bazat pe ceva când l-a  suspectat pe Beuran de „mal praxis” într-un caz de succes medical. Auzise Traian B. de la rubedenii că un arestabil de la Argeş, în celebrul dosar al permiselor false, s-a „scos” cu o valvă pe inimă făcută la Bucureşti, pe malul Dâmboviţei. Aşa că şi-a zis că toţi procedează la fel!

Ca atare, a sărit ca curca-n lemne – cum zice olteanul ca­cofonic – la gâtul profesorului Beuran, făcând dezinvolt pasul de la penibil la ticălos. Să continuăm în logica im­pusă de „doc­tor Băsescu (am fo­losit ghili­mele pentru a nu-l suspecta pe şeful statului de titluri academice) şi în alte zone umplute de „priceperea” dumi­sale. Nenorocirea cea mare a ţării vine în primul rând de la implicarea lui Traian B. în conduce­rea eco­nomiei. Ultimii trei ani sunt o cro­nică a incapacităţii şefului sta­tului de a pune diagnostic situaţiei de criză. Nu a dorit să afle sau nu a ştiut că România mergea direct spre recesiune încă din 2008. Ca urmare, tot ceea ce ni s-a întâmplat sub con­du­ce­ra căpitanului (de navă) a fost o mare eroare. Neştiind pe ce lume se află a impus măsuri aberante, dis­pe­rate pentru a salva un guvern la rândul lui incapabil de a analiza şi so­luţii reale. Judecăţile le va face, de­sigur, istoria.

Prezentul însă nu poate fi consmetizat, direcţia spre care regimul Băsescu împinge ţara este complet greşită şi periculoasă. Sunt cuvinte grele pe care le scriu, cu marea părere de rău a omului obli­gat să fie contemporan cu o condu­cere cu mult sub vremuri. Ghinionul de a avea la cârmă un artizan al eşe­cului aduce ţării nelinişte, sărăcie, izo­lare. Paradoxal, cuvântările pre­ziden­ţiale au devenit tot mai lungi; frazele lor doresc să ascundă cât mai adânc adevărurile, realităţile. Re­gi­mul diagnosticelor false trăieşte me­­dia­tic din  asmuţirea unor categorii so­ciale împotriva altora, în etalarea unor măsuri poliţieneşti de anvergură.

Valul de arestări din vămi nu va rezolva corupţia sistemului, pentru că toată piramida PDL trăieşte din colecta făcută în instituţiile statului.

Băsescu află vinovaţii înainte de judecată, probele sunt imagini de case mai acătării şi înregistrări sub acoperire. Toate relele din România au ca responsabili liderii opoziţiei şi presa ticăloşită. Statul băsescian nu se poate privi  în oglindă, el trăieşte din aruncatul gunoiului peste gard, în curtea duşmanilor externi – Franţa (!!), Germania – care şi-au dat, în fine, ara­ma pe faţă. Mergând pe mâna „Doc­torului” Băsescu de atâţia ani populaţia este anesteziată el a reuşit să inoculeze frica de care scăpsem în 1989. Continuând tratamentele recomandate de cabinetul doctorului Ştie-Tot avem doar şansa dricului.

Or, asta nu poate accepta Băsescu Traian, că o ţară nu poate suporta la infinit batjocura unui farsor deranjat la cutiuţă.

×
Subiecte în articol: editorial