x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Dramolete de partid

Dramolete de partid

de Razvan Barbulescu    |    29 Mar 2012   •   17:58

Abandonati de Basescu sI fituiti de premierul cu priviri jucause, pedelistii au devenit folchisti sI telenovelisti. Zborul lui Frunzaverde a declansat un festival de scancete sI poezele, de dramolete cu amenintari de vitrion englezesc sI promisiuni patetice. Dupa fuga lui Frunzelu, pedelistii traiesc adanc groaza transhumantei greilor turmei. Intrucat nu banuiesc cine o mai intinde, pedelistii inca fideli organizeaza simpozioane pe teme romantice: dragostea de partid sI tradarea. Reperele iubirii necesare PDL au fost decise la varf: vantul, apa, pietrele. Definite de Boc, vantul bate, apa trece, pietrele ramane.

Principiul pedelist suprem ramane sufletul: orice ar fi, un pedelist adevarat nu-si vinde sufletul. Vinde aurul, cuprul, energia...Pana la suflet. Sufletul n-are comision, nu da spaga. Acuzatiei inteligente cum ca “Frunzaverde a tradat doua crezuri scrise sI nescrise ale pedelistilor' (Boc) i-a raspuns corespunzator Paleologu jr., alo, Bocule, bati campii, “partidul nu are crez, nu e biserica'.

Obisnuit sa motaie pe Animal Planet, Cezar Preda sufera ca parasit in jungla: “PDL este un animal politic ranit, dar PDL este unul dintre cele mai puternice animale de pe pamant. Este un leu, un leu ranit, nu e pisica....'.

Are dreptate, pana sI o pisica mai rasarita, asa cum e Cruduta, tot ar prinde in sondaje mai vartos de zece la suta. Plus - minus marja de eroare. Viforosul Cezarica declanseaza furtuna. Cand ai scos sabia din teaca sI l-ai ranit, animalul PDL are capacitatea sa te manance sI asa va face. Topica deputatului era mai complexa, nu se prea intelegea de unde are leul teaca sI daca te mananca sau ti-o-nfige. Emotia cezariana ajunge la apogeu pe final: nu mor leii cand vor pisicile.

Desigur, sunt sI minti lucide in PDL. Cum ar fi de pilda renumitul Ioan Oltean, fantele cu mustata de frizer in excursie, care bazaia la tv ca n-are treaba cu interlopii din Bistrita. Fidel propriei declaratii ca plecarea lui Fv. n-a “creat hemoragie in partid' (desi le-a cam dat sangele pe nas), Oltean a luat urma oilor ratacite, spre Caras Severin. Face liste, tabele, strange adeziuni, promite pui congelati sI fonduri de reprezentare in alegeri.

Grosul ranitilor pedelisti s-a strans in Modrogan, sa caute un antidot la noul pericol din jungla: MRU, premierul care se filmeaza la cafenea. Eruditul nu le mai da bani si-i lasa-n pielea goala in prag de alegeri.

×