x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale După răspunsul Curții de Conturi urmează „batista pe țambal”?

După răspunsul Curții de Conturi urmează „batista pe țambal”?

de Serban Cionoff    |    11 Aug 2022   •   17:08
După răspunsul Curții de Conturi urmează „batista pe țambal”?

A fost dat publicități răspunsul Curții de Conturi transmis consilierilor locali ai PNL care au sesizat repetatele nereguli ale edilului-șef al sectorului 1, Clotilde Armand. Răspuns din care rezultă că doamna primar a făcut plăți duble și achiziții ilegale în valoare de peste 12 milioane de lei.

Cine au fost beneficiarii acestei  jecmăniri în cascadă a banului public, încă nu cunoaștem de fapt nu se menționează în informația difuzată de mass media. Cunoaștem, însă, că aceste nereguli au fost comise exact în perioada care a trecut după ce doamna Clotilde Armand a fost proclamată și înscăunată edil-șef al celui mai bănos sector al  capitalei scumpei noastre patrii, recte în ultimii doi ani. Investirea doamnei primar încă bine merci în funcție fiind contestată  imediat după comunicarea rezultatelor, date fiind numeroase dovezi că au existat multiple și grave nereguli atât în procesul de numărare a voturilor exprimate cât și în păstrarea în condiții de siguranță a sacilor în care se aflau buletinele de vot.

 Ce s-a ales, până la urmă, din toată povestea cu numărarea, re-numărarea și răs-renumărarea voturilor știm cu toții, de vreme ce, până la urmă, procurorii au decis clasarea dosarului. Ceea ce înseamnă că alegerea doamnei Clotilde Armand s-a făcut în bună regulă și că, de acum înainte, trebuie să considerăm discuția închisă. Adică să punem batista pe țambal.  Ba, să nu uit, pentru că și-au permis să aibă și să exprime în mod public dubii asupra modului în care procurorul Nicolae Sprâncu și-a făcut datoria, fostul șef al Biroului electoral al sectorului 1 i-a dat în judecată pe jurnaliștii Victor Ciutacu, Mircea Badea și Mihai Gâdea pe motiv căi-au denigrat personalitatea! Demers pe care,fără doar și poate, trebuie să îl înscriem tot în seria actelor de investigare, imparțială și cu înalt profesionism, a corectitudinii alegerilor pentru funcția de primar al sectorului 1 al Cetății lui Bucur.  

   Așa încât nu cred ca greșesc în nici-un fel atunci când spun că unul dintre principalii factori care au favorizat săvârșirea de către doamna primar Clotilde Armand a gravelor încălcări ale legii pe care le-a constatat Curtea de Conturi a fost tocmai modul în care s-a tărăgănat și, până la urmă, a fost îngropat dosarul fraudei electorale de la sectorul 1. De unde, distinsa doamnă a tras concluzia că poate face orice vreau mușchii săi fiindcă niște foarte anumiți oameni ai legii își vor face datoria. Datoria de a o scoate basma curată, firește!

  Situație în care nici nu este prea greu de bănuit ce răspuns ar fi primit sesizările consilierilor locali PNL din sectorul 1 dacă, în loc să fie investigate de către Curtea de Conturi, ar fi fost cercetate de către cam aceleași cadre specializate din poliție și procuratură care s-au ocupat de dosarul voturilor. Răspuns pe care vă propun să îl amânăm oleacă, întrucât mult mai de actualitate este să ne întrebăm ce va urma după ce au fost date publicității răspunsurile Curții de Conturi în legătura cu legalitatea ( sau ne-legalitatea) procedurilor prin care doamna primar Clotilde Armand a cheltuit acele peste 12 milioane de lei din vistieria sectorului 1. Va urma, așadar, o nouă rundă de amânări, re-amânări și răs-amânări pentru ca, până la urmă să ni se comunice, de către domnii procurori, că totul este OK și, pe cale de consecință, că dosarul s-a clasat? Sau, măcar de data asta, se vor găsi niște oameni cu adevărat ai legii care să ducă cercetarea până la capăt.?

Expresia „până la capăt” nefiind, în nici-un caz, sinonimă cu „batista pe țambal”!   

×
Subiecte în articol: Clotilde Armand