x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale După rolul lui Iisus, actorul Powell a început să se creadă mesianic

După rolul lui Iisus, actorul Powell a început să se creadă mesianic

de Florin Condurateanu    |    30 Apr 2019   •   08:46
După rolul lui Iisus, actorul Powell a început să se creadă mesianic

Cum să nu simtă influenţe răvăşitoare actorii care l-au interpretat pe Iisus în filme? Mântuitorul, care strînge în sacrificiul şi bunătatea lui toate tainele lumii, toate speranţele oamenilor hotărăşte altfel curgerea destinului.

Se zice cum că reuşita maximă a înregistrat-o filmul lui Franco Zefirelli „Iisus din Nazaret”. Actorul care l-a întruchipat pe Iisus a fost englezul Robert Powell, mai ales pentru asemănarea fizică cu Iisus cel din icoane. Catolic convins, regizorul Zefirelli chiar îl ruga pe Powell să clipească cât mai rar pentru a ţine pe ecran tot mai mult răscolitorii ochi albaştri. Actorul britanic Robert Powell era un ateu sigur pe el. După ce l-a jucat pe Iisus, nu numai că i s-a schimbat complet  filozofia, ba mai mult, ciudat, a început să se creadă mesianic, să se creadă Mântuitorul. Cel mai recent actor care l-a interpretat pe Iisus în serialul despre Biblie, portughezul Diogo Morgado se destăinuia ce uriaşe sentimente a trăit în orele în care s-a filmat scena crucificării, ce copleşit de simţiri a fost sus pe cruce, în timp ce jos doar echipa de filmare se grăbea cu  tragerea peliculei.

De altfel, după roluri cu priză la public în jurul actorilor se ţes tot felul de legende, de poveşti, unele adevărate, altele umflate, inventate de spectatori. Mult „folclor” a apărut şi cu privire la Jean Claude van Damme. Recent el a limpezit unele exagerări lipite de persoana lui. Cum că ar fii bătăuş. În realitate, mânat de dorinţa fierbinte de a avea o sală proprie de antrenamente, a practicat mai multe meserii. Inclusiv pe aceea de agent da pază la diverse cluburi. Unde niciodată n-a ajuns la înfruntări ale muşchilor, a dezamorsat tensiunile din local nu cu îmbrânceli şi figuri de arte marţiale, ci cu diplomaţie şi vorbă bună. Când a reuşit să se mute şi să impresioneze în America, i-a dat unele secrete de arte marţiale şi lui Chuk Norris. Van Damme a clarificat şi varianta că ar fi avut o altercaţie cu gărzile lui Vladimir Putin. „Mă aflam în sala cu mulţi spectatori ai unei reprezentaţii, unde venise şi Putin. Eu sufăr de crăparea buzelor şi am băgat mâna în rucsac să-mi scot strugurelul. În clipa aceea am fost înconjurat de 20 de membrii ai serviciilor secrete ruseşti, s-au temut să nu scot din rucsac o armă”!

×