x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Elena Udrea e ministru. De ce?

Elena Udrea e ministru. De ce?

de Nicolae R Dărămuş    |    25 Ian 2012   •   21:00

Nu stiu daca va dati seama: Elena Udrea este ministru. Ministru la al treilea mandat. Sau al patrulea... nu mai stiu bine. Important este ca e ministru. Intelegeti ce vreau sa spun? Ca femeia asta e mi­n­is­tru in Romania, in tara mea si a dumneavoastra adica. Mai poa­te cineva vorbi despre discri­mi­nare sexuala in Romania? Eu ga­sesc ca e formidabil: Elena Udrea este mi­nistru. Da, ati citit bine. Pare-se ca abia acum v-ati prins: da, fiinta asta roz-bombon, cu­prinsa intre doua tocuri de co­cos­tarc si o poseta Vuitton, e minis­tru.

Da, se poate: Elena Udrea e mi­nistru. Acum si aici, asa ceva e po­sibil. Poate ca nu am fost destul de clar: blonda Udrea este minis­tru in Romania. Nu se poate! – vor zice unii. Ba da, se poate: Elena Udrea este ministru. Pare incredi­bil, stiu, dar Elena Udrea este mi­nis­tru. Nu va mirati, e o realitate du­rabila: Elena Udrea este minis­tru. Ma intreb si eu, ca multi dintre dumneavoastra, daca e ade­va­rat, daca nu cumva am inteles ero­nat faptul ca Elena Udrea ar fi mi­nis­tru. Dar si eu, ca si dumnea­voas­tra, stiu bine ca nu ma insel, ca am inteles exact: Elena Udrea e mi­nistru. Sa nu imi spuneti ca asa ceva e imposibil, ca e prea de tot! Nu e deloc imposibil: Elena Udrea este ministru.

E drept ca e prea de tot, dar se poate: Elena Udrea e mi­nistru. Sunt unii care cred ca e inad­misibil ca Elena Udrea sa fie mi­nistru. Lor le spun insa clar: aveti dreptate, e inadmisibil, dar e po­sibil: Elena Udrea e ministru. Da, e inadmisibil, dar e real: Elena Udrea e ministru. Ma intreb daca multi se intreaba cum de a ajuns mi­nistru Elena Udrea? Nu stiu precis, dar stiu ca Elena Udrea e mi­nistru. Si, chiar daca as sti cum a ajuns Elena Udrea ministru, nu cred ca as putea sa o spun aici, fara riscul ca, rostind adevarul, sa rostesc si vulgaritati. Important este faptul ca Elena Udrea e ministru. Cu siguranta ca altii se pot intreba daca nu e trist sau grav faptul ca Elena

Udrea e ministru? Da, e foarte trist si foarte grav si ce vreti cu asta? – le-as raspunde acestora. Important este ca Elena Udrea e ministru. Oare va mai fi Elena Udrea ministru? – se pot intreba unii, cu speranta. Atat lor cat si celor disperati le-as da un singur raspuns: da, Elena Udrea e ministru. Si, fiindca Elena Udrea e ministru, va mai fi ministru. Am si o argumentatie clara care arata fara dubiu de ce Elena Udrea este si va mai fi ministru. O motivatie in­dubitabila, imbatabila, incontur­na­bila, care incepe cum a inceput acest text: 'nu stiu daca va dati sea­ma', dar Emil Boc este prim-mi­­nistru... Ar urma sirul de ale­ga­tii, intrebari si raspunsuri de felul celor de mai inainte, la fel de ade­va­­rate si de absurde, pana as ajun­g­e la o ultima determinare care ar su­na oarecum diferit: se pare ca v-ati dat seama – Traian Basescu este presedintele Romaniei. De ce? Aici, deja raspunsul se compli­ca.

×
Subiecte în articol: editorial