x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Enigma şefului de cabinet

Enigma şefului de cabinet

de Razvan Barbulescu    |    04 Iun 2012   •   16:52

In ziua in care cazut guvernul Ungureanu, pedelistii nu-si imaginau ca poate fi inceputul dezastrului. Cum spun fetele care iau interviuri la fotbalisti: era debutul inceputului. E posibil ca prin numirea lui MRU presedintele sa fi incercat sa mai salveze cate ceva. Pentru ca rahatul sa nu devina public.

Intr-o tara cu hoti putini, cu o coruptie decenta, controlabila, numele lui Codrut Marta n-ar fi trebuit sa spuna nimanui nimic. Un banal sef de cabinet. Literatura e plina de sefi de cabinet, de la blegi sau tembeli pana la carieristi. Seful de cabinet e omul de incredere care face jocurile la usa sefului, administreaza intrarile la sefu', e responsabil cu portbagajul sefului in zilele de cadouri, e omul care are grija ca amantele sa nu se incurce cu nevestele...Nu-ti iei s. de c. o haimana cu apucaturi de turnator, ci un tip de incredere, cu care ai impartit sentimente, ai urmat o forma de invatamant, de care te leaga chiolhane, masterate sI furtisaguri vechi, garantie pentru escrocherii, sustrageri si praduieli de maturitate.

Din aceasta perspectiva, Codrut Marta, daca o fi fugit sI n-o fi ascuns sau n-o avea deja soarta Elodiei, a imbunatatit fisa postului. Pana la descoperirea sa in viu sau carcasa, ar trebui sa I se ridice o statuie. Disparand, C.M. a preluat de pe umerii obositi ai dlui Blejnar mistere de neelucidat pentru Romania administrata de dl. Basescu, omul care stie tot ce misca, raul, ramul sI cearceafurile politicienilor.
Daca intri pe google sI dai cautare pe numele Codrut Marta descoperi chestii inimaginabile pentru un amarat de profesor care nu stie decat una sI buna, sa-i dea Ponta inapoi banii taiati din solidaritate de Boc.

Incearca sa vezi cine joaca table la Monaco. Dai de-o alta Romanie. Iti bucura sufletul ca unii reusesc cat tot neamul tau in cinci vieti. Bogatii patriei bagati in politica, in prietenii imobiliare etc. Toti cu case la Monaco. Cu vacante la Monaco. Cu dineul sau pranzul la Monaco. In timp ce Ioan Avram Muresan electronistul de la Agricultura ia ani grei de puscarie pentru cateva sunci sI carnati bio, gasca din Monaco se constituie intr-un fel de cupola care face jocurile la nivel macro.

Intre ei, disparutul Marta sI camaradul sau de joaca sI zbenguieli financiare. Toti tac malc. Daca toate astea sunt la indemana ta, nu e greu de priceput ca ele sunt cunoscute sI de presedintele jucator. Temeinic, de la sursa, nu de pe net. De aceea mi se pare imposibil de dezlegat enigma sefului de cabinet cu nume de alint.

×
Subiecte în articol: editorial