x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Estem! Mulzumim!"

Estem! Mulzumim!"

de Roxana Roseti    |    26 Iul 2009   •   00:00



Multe replici din filme celebre sau mai puţin celebre au rămas în­ti­părite în memoria colectivă. "Ni­că­ieri nu-i ca acasă" este o ex­pre­sie folosită uzual în conversaţii, dar cine mai dă atenţie faptului că Do­rothy exclama asta în filmul "Vră­jitorul din Oz"?.

La fel cum "Hasta la vista, baby" ("Terminator 2"), "Houston, we have a pro­blem" ("Apollo 13"), sau "It was the fuck of the century" ("Basic Instinct I") continuă să fie frecvent fo­losite fără a se mai gândi cineva în­de­lung la filmul din care provin.

Vă pro­punem azi o expresie de­o­se­bită prin simplitatea şi în­sem­nătatea ei: "Estem! Mulzumim!", o expresie nu ne­a­pă­rat nemu­ri­toa­re, dar dintr-un film-serial ne­mu­ritor, de-al nostru - "Toa­te pân­zele sus!".

Şi dacă aţi ştiut-o şi nu aţi fo­lo­sit-o, prea preocupaţi fiind de "Houston, we have a pro­blem" ia­tă, de astăzi aveţi ocazia să o reinventaţi, măcar pentru mo­­dernul motiv de a fi in­te­re­san­ţi. Şi interesaţi de primul DVD dintr-o serie de şase, ce conţin 12 episoade ale filmului-serial "Toate pânzele sus!".

Ismail, pi­to­res­cul personaj al serialului, spu­nea la un moment dat: "Întâi mân­căm şi pe urmă lu­p­tam!". Nu ne rămâne să vă dorim decât ca du­mi­ni­ca să uitaţi să mân­caţi, pen­tru a stră­ba­te mările şi ocea­ne­le lumii alături de Anton Lupan, Pierre Vaillant, Ismail, Ghe­rasim, Ieremia, Hara­lamb, Mihu, Adnana şi... căţelul Lăbuş. Estem! Mulţumim!

×
Subiecte în articol: editorial