x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Eterna pepinieră Falconetti

Eterna pepinieră Falconetti

de Razvan Barbulescu    |    15 Mar 2012   •   21:00

Zeci de aradeni innebuniti de vremuri, inarmati cu ceasuri tip CFR au pus de-un protest contra lui Base si Falca. "Jos Falca!" la pachet cu "Jos Basescu!" Ceasurile sunau de trezeau si mortii, iar protestatarii executau imnul adaptat la interese locale "Des­teap­ta-te... aradene...!".

Facem ce facem si ne lovim de Falca. Ghita Falca. Falconetti. Personajul judetean care l-a fascinat definitiv pe Basescu. Duhul lui Falca pluteste peste Banat si se labarteaza sub forma de ministri, blejnari, smecheri in politie pana in piata Victoriei, Parlament etc. Stirile, zvonurile si barfele din Vest incep si se termina cu Falca... Arad, orasul lui Falca... "Psst! E omul lui Falca"... Falca, nasit de Basescu... Universitatea din orasul lui Falca... Sorin Blejnar, propulsat de Falca... Fii atent, Igas e de-al lui Falca! (Ingas, de la branconaj)... Inegalabilul Funeriu, aripa culta a lui Falconetti...

Soarele n-apune pana nu se insinueaza Falca sau un substitut sub plapuma guvernelor Basescu.

Falca e moasa guvernamentala a portocaliilor. Institutie temeinica, scoala politica si de administratie gandita sa strecoare valorile banatene din preajma lui spre Boc si Basescu. Falca, ginerele lui Seculici.

Seculici, ministru pe filiera Falca. Nu e zi fara Falca: "procesul lui Falca s-a amanat pentru a 29-a oara...".

Ultima productie cu brandul Falca: ministreasa de la Ministerul Muncii, Claudia Bogicevici. Seculici o vedea la Munca inca din mai 2011. Potrivit presei banatene, Bogicevici era sincer implicata in viata comunitatii. In vreme ce alte blonde pedeliste si-au publicat pe site decolteurile, pantofii si gentile, Claudia publica poze cu "aradeni care purtau tricouri si sepci cu numele lui Falca". Juna Claudie organiza petreceri la aer liber, mici – gratar – table, impartind, veseli, pahare cu bere si volumul de poze "Remember campanie Gh. Falca" – artisti instrumentali – acordeon si vioara – lipiti de Stolo, Falca, Igas. Din frageda tinerete politica inimoasa Claudia strangea pe site foto cu ea, Maria si Traian Basescu langa Elena Udrea. Pe acelasi site – ca intr-o carte deschisa – Claudel scria cu profunzime: "Sa fii parlamentar la 35 de ani e o mare realizare dar, in acelasi timp, si o mare responsabilitate".

In comparatie cu alti ministri, Bogicevici nu este foarte bogata. Are doar patru masterate, doar o jumatate de hectar, doar doua case de locuit si doar multe, multe, multe credite si datorii... Si vrea doar sa schimbe ceva in tara asta. Doar ei.

×