x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale "Evitaţi grecizarea!" pensionarii, duşmănos de mulţi, au deşelat sistemul

"Evitaţi grecizarea!" pensionarii, duşmănos de mulţi, au deşelat sistemul

de Razvan Barbulescu    |    10 Mai 2010   •   00:00

În toată această demenţă care a cuprins România, lumea se întreabă: De fapt, ce vrea Băsescu?

Să evităm grecizarea ţării, cum zice azi preşedintele, sau să trăim bine? Lucrurile se leagă. Toată lumea e la curent cu existenţa ideii deloc tâmpite conform căreia "ca să-ţi fie bine mai întâi trebuie să-ţi fie rău". Tehnologia binelui abstract e ca în basme.

Întâi ţi-e rău, rău de tot, până nu te mai scoli. Apoi, încet-încet, tocmai când crezi că te-ai obişnuit cu el, răul începe să intre în ceaţă... Dispare, se estompează, se topeşte ca hotelul de gheaţă de la Bâlea, când dă soarele. Fiindcă licăreşte binele. Binele prinde răul din urmă şi-l pulverizează. Începe era lui "Să trăiţi bine!". Simplu.

Pe această axiomă a câştigat dl Băsescu alegerile. Băsescu avea farmecul lui, un clenci, un fler, ceva  convingător. Era sirena care garanta întruchiparea răului în "Să trăiţi bine!".

Cine a avut urechile astupate, cine credea că are dreptul la viaţă chiar în timpul vieţii a plecat la muncă aiurea. Azi trăieşte o recesiune decentă pe alte meleaguri.

Proştii care şi-au făcut urechile pâlnie îl ascultă şi azi sideraţi pe preşedinte. Când acesta reiterează tâmpenia salvatoare că trebuie să-ţi fie rău. Ca să evităm grecizarea.
Ascultându-l pe preşedinte, înţelegi că, de fapt, România n-are bani decât dacă taie pensiile şi salariile. Singura soluţie economică de guvernare.   

Mama mea a câştigat în zece ani câteva sute de mii la pensie. Azi, Băsescu îi zice de la obraz să uite de ei. Dacă vrea să-i fie bine. Fiindcă s-a îmbuibat cu nesimţire pe spezele unui stat obez, dar cu picioare rahitice.

În mandatele Băsescu, pensio­narii, care sunt duşmănos de mulţi, au demolat sistemul. Nu economia subterană şi de contrabandă, nu incompetenţa guvernelor, ci pensionarii. Pensionarii au împiedicat sistematic reformarea statului.

Pensionarii au înmulţit bugetarii din administraţia umflată în mandatele Băsescu, conduse mizerabil de Tăriceanu, deoarece minimandatele mini-Boc nu se pun. Ele au redresat situaţia. Pe care azi o redresează Băsescu.

Fiindcă s-au încăpăţânat să nu părăsească ţara, profesorii, medicii şi asistentele le suflă pensionarilor în ceafă. Spre eşafod. Prima pedeapsă: să renunţe la un sfert din leafă. A doua: un sfert din ei să părăsească sistemul. A treia: să părăsească ţara sau viaţa.

O declaraţie stupefiantă făcută de preşedinte ieri la ora 15:50, după mai mult de cinci ani de mandat: "Să nu mai trăim din iluzii şi din falsuri promise de politicieni".
Vă mai spun ceva cuvintele "Să trăiţi bine!"?

×
Subiecte în articol: editorial