x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Falsul Mecena și mercenara sa la ananghie

Falsul Mecena și mercenara sa la ananghie

de Serban Cionoff    |    27 Ian 2019   •   18:12
Falsul Mecena și mercenara sa la ananghie

Pe pagina sa, botezată cu un anume tâlc „Pune întrebarea și, împreună, vom găsi răspunsul”,Adrian Năstase a publicat, zilele trecute, un pamflet de zile mari, având titlul „Mercenar-așteaptă ofertă pentru europarlamentare” . Personajul principal fiind notoria euro-pârâcioasă, Monica Macovei, fostă ministră a justiției și, Doamne ajută, foarte probabil și fostă membră a Parlamentului European. Al cărei portret în apă tare Adrian Năstase, ni-l prezintă astfel:”Utilizată, în calitate de ministru al justiției, împotriva adversarilor politici, de către cel care a creat „regimul mafiot”, Monica Macovei și-a continuat opera destructivă la Bruxelles, alături de alți mercenari ai internaționalismului „Anti-corupshen”. Creatorul, manipulatorul și unul dintre principalii profitori ai „regimului mafiot”, fiind Amiralul Dezastrului Național,Traian Băsescu!

 Același Traian Băsescu despre care , tot Adrian Năstase, povestea, prin octombrie 2017, următoarea istorioară:”În 2005, un om a primit, de la Georg Soros, un buldog. El s-a apucat să îl dreseze și să-l învețe să-i atace neprietenii. L-a trimis, la Bruxelles, să se perfecționeze și să-și ascută dinții. Apoi, omul le dădea câinilor din sat rămășițele de mâncare și din când în când, ca să îi sperie, le arăta licuriciul. Asta ca să nu se implice când buldogul îi ataca adversarii”. După care, pentru a risipi orice echivoc, autorul notează scurt și apăsat:”Legendă pentru cei care nu au înțeles: Omul este Traian Băsescu iar buldogul este „sistemul”(prezentat în anumite povestiri ca o entitate ezoterică, impersonală).”

 Întâmplarea face să citim sau, după caz,să recitim, aceste notații ale lui Adrian Năstase- pe care „sistemul” și beneficiarii săi din țară și de peste hotare l-au prezentat ca fiind marea lovitură a „Anti-corupshen”- la scurtă vreme după ce în spațiul public au început să circule evocările lui Sebastian Ghiță despre anumite întâmplări de epocă și despre personajele lor principale. Așa încât, încet-încet lucrurile vin de se leagă. Foarte adevărat, în rememorările fostului patron de televiziune nu apar, cu nume și prenume, nici Traian Băsescu, nici Monica Macovei și, cu atât mai puțin, George Soros. Dar, fie și așa, aveam, deja, date foarte semnificative despre cum a fost construit sistemul și pe  ce anume coordonate a fost el programat să opereze. Sistem în angrenajul căruia o piesă de bază era și încă mai este sus-numita Monica Macovei. Fostă procuroare în regimul politic prăbușit în Decembrie 1989 și care, dându-se o dată sau de mai multe ori peste cap, a devenit o veritabilă stea pe firmamentul societății civile românești. Ascensiunea sa fulminantă fiind datorată,deloc întâmplător, și faptului că Georg Soros, magnatul cu mască de filantrop, a văzut în fosta procuroare, crescută și afirmată în regimul politic al partidului unic, persoana de care avea nevoie. Ceea ce și demonstrează, fără drept de apel, această caracterizare a personajului aflată în arhiva personală a falsului Mecena: ”Monica Macovei-avocat și procuror, interesat de libertăți civile, anticorupție, transparență, egalitatea sexelor, drepturile omului, drepturile tuturor minorităților,inclusiv a persoanelor LGBTI”.

  De la sine înțeles, după ce parcurgem această suită de trăsături pozitive ale personajului - mai ceva ca în canoanele realismului socialist, dar transpuse în registrul corectitudinii politice și al „internaționalismului Anti-corupshen”(vorba lui Adrian Năstase!)- înțelegem și de ce tocmai Monica Macovei a fost aleasă spre a sluji adevăratele proiecte ale lui Georg Soros și ale asociaților săi. Proiecte care, încet-încet, își pierd alura unor acte generoase și dezinteresate așa cum le-am crezut mulți dintre noi pe la începutul anilor *90 ai veacului trecut, dovedindu-și intenția manipulatoare și destabilizatoare. Și, în acest fel, masca de Mecena al societății deschise și al democrației veacului XXI, pe care și-a confecționase George Soros, cade și se face țăndări. Un fals Mecena care nu are nevoie decât de mercenari. După cum, tot cam în același fel, iacătă că se alege praful și pulberea de masca militantei pentru democrație și pentru drepturile omului pe care și-o arborase Monica Macovei! Există, în același portret-omagiu redactat de George  Soros, un anumit pasaj care cu siguranță că ne putea pune pe gânduri dacă l-am fi citit cu ceva ani în urmă. Iată: ”Hotărât progresivă, aliat incontestabil a valorilor societății deschise, nu ezită ( Monica Macovei n.n.) să meargă împotriva instrucțiunilor grupului său, cu toate că acesta pierde pe mâna sa”.

 Ne este greu să dăm de capăt acestei formulări „ezoterică și impersonală” ( ca să folosesc încă o inspirată sintagmă a lui Adrian Năstase), dar uite că premoniția lui Georg Soros s-a adeverit! Fiind foarte posibil ca și cercurile de interese care,până acum, au avut nevoie de serviciile Monicăi Macovei- de fapt, de mizerabilele deservicii pe care aceasta le-a adus României și intereselor sale, la tribuna Parlamentului European ca și în birourile sau pe coridoarele acestuia -, să fi ajuns la concluzia că, la ora actuală, un asemenea personaj este tarat de o teribilă uzură morală și că trebuie să se debaraseze cât mai repede de el. Lucru deloc surprinzător atâta vreme cât, după cum bine se cunoaște, în doctrina neoliberală nu există decât valoare de schimb și valoare de întrebuințare. Pe cale de consecință,operează și la nivelul mercantilismului global zicerea din înțelepciunea poporului român: „Fosta-i lele, cât ai fost!” Dacă în locul Monicăi Macovei „planificatorii” de la Bruxelles sau din alte părți, o vor aduce în teren pe Laura Kovesi - pe care tocmai Monica Macovei a propulsat-o ca Procuror General- asta rămâne, deocamdată, de văzut. Cert este, însă, că, spre deosebire de doamna Slujirea, numele Monicăi Macovei nici măcar nu a fost pomenit în discuțiile despre viitorul șef al Parchetului European, instituție pe care, zice-se, că ar fi plăsmuit-o domnia sa. Sunt, așadar, serioase indicii că Monica Macovei presimte că, după europarlamentarele din mai, nu va mai vizita Bruxelles-ul, Strasbourg-ul sau Luxemburgul decât ca pensionară și asta îi dă fiori reci pe șira spinării. Na, că era să scriu „ pe coloana vertebrală”, dar de unde atâta coloană?... 

 În această cheie cred că putem citi dezirabila ofertă a Monicăi Macovei, pe care  atât de bine i-a ghicit-o Adrian Năstase și, văzând-o la ananghie, i-o promovează, cu multă gentilețe, în social media: ”Mercenar pentru Bruxelles pentru a reprezenta România (sau altă țară) aștept provincia”. Ofertă care, să nu vă supărați pe mine,  îmi aduce al naibii de bine aminte de un refren foarte la modă cu vreo treizeci și ceva de ani în urmă, pe care îl recita cu mult umor Fănuș Neagu: ”Băiat tânăr, cu mașină, caut babă cu benzină!”   

Explicație foto: Monica Macovei, în spatele lui George Soros și cu Georg Soros „în tot ce înfăptuim”!         

×