x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Farmecul lui Arafat în sondaje

Farmecul lui Arafat în sondaje

de Razvan Barbulescu    |    08 Mar 2012   •   21:00

Pedelistii sunt siderati. Basescu si-a lungit spiciurile lemnoase, juri ca-i Ceausescu la ultimul congres. Udrea e ubicua, crose­teaza cand in Parcul Moghioros, cand la Madrid, a luat Romania pe cont propriu. Cotoi se incaera cu Lazaroiu. Socrate isi face miscare populara. Pedelistii au luat-o razna de cand n-au mai pupat procente de trecere.

Raed Arafat creste in popularitate incet si sigur, spre disperarea portocaliilor, care si l-ar fi dorit far macar la primarie. Sa-l miste, sa traga ei sforile, sa jongleze contractele. Un sondaj IMAS publicat de Adevarul arata ca 'parintele SMURD' e cotat cu un incredibil 76,1 la suta. La altitudinea asta, pede­lis­tii sunt luati cu ameteala. Aroganta lor l-ar putea urca pe Ara­fat 99,99 la suta. Doctorului ii e jena si de 50 la suta. Are bun-simt, nu-si explica sentimentele multimii... Ceva-ceva simte, de aia ocoleste haita. Basescu, daca ar fi apucat azi 70 la suta, era sarbatoare pe Pietrisica. Flutur manglea Sfintele Pasi, mobiliza ovinele din Carpati ca sa anunte evenimentul cu trupurile lor. Imprejurare in care puterea, etilizata de victorie, ar fi schimbat Constitutia prin ordonanta de urgenta. Nici nu stiti de ce ar fi in stare daca le dati procentele pe mana.

Ca in Arghezi, inefabilul lui Arafat s-a nascut din politica marlaniei si a scuipatului in di­rect. Piata Universitatii s-a reinventat datorita lui Raed Arafat, din aceleasi pricini: hahaielilor lui Basescu, taierilor salvatoare de salarii, pensii si panglici, defilarii nesimtite a vuittoanelor, a pricopselii hamesitilor...

Smecheri, pedelistii! S-au dat solidari cu strada, apoi l-au implorat pe Basescu sa se impace cu Arafat. Ar fi plans la portile Cotroceniului numai ca marinarul sa-i ceara iertare si Regelui Mihai. Si regele e peste ei in sondaje. 'Politica e o curva', este aforismul pe care pedelistii il exerseaza in fiecare zi. Asa au incercat sa se agate de procentele lui Arafat. Nu de moralitatea sa, ci de procente.

In realitate, pedelistii nu pricep ce naiba le-a casunat romanilor pe Arafat. Sarmul lui Udrea, Anastase si Cotoi – spuma inteligentei politice pedeliste – nu e bun? Portocaliii, stacojii si miscarea populara a lui Socrate nu sunt lamuriti de unde se trage farmecul lui Arafat. Infatuatilor le scapa trasaturi simple ca bunul-simt, discretia, demnitatea. Ca suturi de la Base au luat toti, dar nu se vede in sondaje.

×
Subiecte în articol: editorial