x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Frumoşii neamului

Frumoşii neamului

de Florin Condurateanu    |    02 Iul 2014   •   20:21

Nu e nici un dubiu, poporul român este un neam de frumoşi, de fete frumoase şi de flăcăi falnici. Se duce omenirea la filme pentru vedete frumoase, se duce la Luvru pentru picturi frumoase, aplaudă mai tare o cântăreaţă dacă are trup de şerpoaică şi gură senzuală fiindcă se tot rosteşte versul “ea fraga buzelor i-a dat!”. Nu e cetăţean străin să vină în România şi după o oră să nu laude poporul român: “Ce femei frumoase aveţi, ce calzi şi primitori sunteţi!”. În aceste rânduri nu vom aminti de grozavele cuceriri ale frumoaselor noastre. Fiindcă au fost iubiri pătimaşe între Mădălina Ghenea şi Leonardo Di Caprio sau Richard Buttler, între strălucitoarea ieşeancă Iulia Vântur cu Salman Khan, miliardari ai planetei topiţi după farmecele lui Catrinel Menghia. În acest articol vom istorisi cum bărbaţii frumoşi ai României au adus la punctul de fierbere inimile unor renumite vedete feminine ale ecranului mondial. Bărbat falnic şi actor de succes, Ion Dichiseanu, tip de macho, i-a perpelit sufletul frumoasei planetei, actriţa de cinema şi cântăreaţa plină de draci Sara Montiel. Iubirea lor a dat în clocot, însă amănunte s-au furişat doar pe la ţâţâna uşilor de hoteluri superluxoase. Tipul de amant meridional, brunetul zvelt Dichiseanu şi-a acoperit de taine flirtul cu Sara Montiel, ceea ce a făcut relaţia şi mai interesantă. Unul dintre cei mai frumoşi bărbaţi ai filmului şi teatrului românesc a fost brunetul Cristea Avram, fostul soţ al Olgăi Tudorache. El a cucerit aplauze cu duiumul în filmul “Darcle”, dar şi în piesa “Antoniu şi Cleopatra”, unde era coleg de distribuţie tocmai cu Dichiseanu. Fermecătorul film “Steaua fără nume”, după piesa sensibilă a lui Mihai Sebastian, a consemnat o coproducţie româno-franceză de succes. În timpul filmărilor, s-au amorezat unul de altul superba Marina Vlady şi Cristea Avram. Marea vedetă a cinematografiei franceze Marina Vlady i-a arătat o dragoste cu preaplin junelui prim român Cristea Avram. Făt-Frumosul blond, călare pe un armăsar alb, care a jucat şi în Harap Alb şi în Haiducul Şaptecai şi în Mărgelatu, dar şi în “Oameni şi şoareci”, ei bine, Florin Piersic i-a iscat palpitaţiile inimii vedetei ecranului sovietic Tatiana Samoilova, cea care a luat premiul de la Cannes cu filmul “Zboară cocorii”. Ce să mai vorbim de succesul teribil pe care îl avea la femei strălucitoare romanticul campion de tenis Ilie Năstase. Nu i-a rezistat farmecelor celebra cântăreaţă Diana Ross, care îi ţinea trează iubirea lui Ilie şi prin omletele la care migălea în bucătărie. Sandu Boc, fundaş al echipei naţionale şi al lui Dinamo, era un bărbat elegant şi frumos, aşa că i-a cuerit inima nepoatei şahinşahului Iranului Pahlavi, logodindu-se în Iran pe ascuns cu splendida cu sânge nobil Djanhanghir.

Controversatul om de afaceri Remus Truică a prins-o în mrejele lui pe cântăreaţa franceză Patricia Kass, cea care l-a şi lăudat pe iubăreţul bucureştean în cartea autobiografică.

Şi apropo de piruetele iubirii, iată o povestire adevărată. Frumuşel, cu mare succes la public şi cu purtări de gentleman, Dan Spătaru i-a căzut cu tronc vedetei ecranului sovietic Fateeva, cea cu care a jucat în coproducţia “Cântecele mării”. În timp ce filmau la Moscova, rusoaica frumoasă avea întâlniri incandescente cu Spătaru. Într-o seară, când iubiţii se acoperau de desmierdări, Spătaru a simţi proptit în ceafă un pistol, şi o voce groasă l-a ameninţat: “Te împuşc şi nu păţesc nimic pentru că sunt erou al Uniunii Sovietice, unul dintre primii cosmonauţi. Cum îndrăzneşti să te dai la nevastă-mea?”. Dar până la urmă, ca-n filmele ruseşti, tot conflictul s-a stins la un pahar de votcă.


×