x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Gala Premiilor UZPR, 2023: „Împreună”, cuvântul-simbol care ne exprimă și ne încurajează!

Gala Premiilor UZPR, 2023: „Împreună”, cuvântul-simbol care ne exprimă și ne încurajează!

de Serban Cionoff    |    28 Noi 2023   •   12:45
Gala Premiilor UZPR, 2023: „Împreună”, cuvântul-simbol care ne exprimă și ne încurajează!

Continuând o frumoasă tradiție a uniunii de creației a breslei noastre, ieri, în amfiteatrul Universități Ecologice din București s-a desfășurat Gala decernării Premiilor UZPR, ediția 2023. Cu acest prilej, au fost decernate premiile concursului „Împreună pentru pace”, inițiat de conducerea uniunii și care s-a bucurat de un larg interes din partea confraților din media scrisă, audiovizuală și online. Generic al acestui concurs de creație în care regăsim cuvântul „împreună” înscris și în deviza uniunii noastre: „Împreună scriem istoria clipei”.

Deviză de gând și de faptă care a fost confirmată și de numărul mare de participanți la festivitatea de iei, tineri și vârstnici gazetari din Capitală și din țară reuniți pentru a-și respecta și a-și susține valorile. Spiritul de emulație fiind, după cum remarca în alocuțiunea de deschidere a manifestării președintele UZPR, Sorin Ștefan Stanciu, o caracteristică definitorie a uniunii noastre, ceea ce explică și cota ridicată a celor care s-au înscris în competiția breslei. Gazetari devotați profesiunii lor și publicului mass media, dintre care, în galeria laureaților ediției 2023 ai galei, se află: Tudor Barbu, Sofia Șincan, Pavel Constantin, Mircea Mitrofan, Neculai C.Muscalu, Simona Mihuțiu, Dan Constantin Mireanu,Eveline Păuna,Bogdan Chirieac, Daniela Șontică,Ruxandra Săraru,Șerban Cartiș, Laurențiu Rădulescu și Costi Pahonțu. Premii „Opera omnia’’ fiind decernate Sofiei Șincanu și lui Adrian Vasilescu. De asemenea, premii UZPR au fost conferite Comisiei Naționale Române pentru UNESCO  și Muzeului Național al Literaturii Române, prestigioase instituții care au fost și sunt alături breslei jurnaliștilor și uniunii noastre în acțiunile de păstrare și de  promovare a valorilor reprezentative ale spiritualității și ale ethosului românesc.

  Același admirabil spirit de solidaritate și de încredere exprimat prin cuvântul „împreună’’ l-am regăsit în alocuțiunile cu care personalități reprezentative ale jurnalisticii și ale culturii noastre i-au  caracterizat pe confrații noștri care au urcat pe podiumul laureaților, fericită împrejurare exprimată în aceste cuvinte atât de simple, de sincere și de  adevărate: „UZPR este locul unde presa este la ea acasă’’. Așa după cum, tot „împreună’’, în numele aceluiași spirit solidaritate, ne-am regăsit prin cele două superbe momente de muzică și poezie pe care le-au oferit participanților la această ediție a galei, Ileana Șipoteanu și Ducu Bertzi. Oameni care știu și vor să dăruiască  crâmpeie de frumusețe cu toate gândurile lor bune și curate.

„Împreună’’- acesta este,așadar, cuvântul-legământ sub auspiciile căruia s-a înscris Gala Premiilor UZPR 2023. Cuvânt-simbol în numele căruia dorim să ne facem datoria, ca istorici ai clipei, în această lume atât de dezbinată de egoism, de ură și de neîncredere!

×
Subiecte în articol: Gala Premiilor UZPR