x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Gata! Nu le-au prins... nu glumesc. Deși aveau cu ce

Gata! Nu le-au prins... nu glumesc. Deși aveau cu ce

de Serban Cionoff    |    09 Noi 2022   •   15:57
Gata! Nu le-au prins... nu glumesc. Deși aveau cu ce

Cu două zile în urmă, Agenţia Naţională de Integritate (ANI)anunţa că a sesizat Parchetul în legătură cu o serie de grave încălcări ale legii pe care le-a comis Clotilde Armand primarul sectorului 1 al Capitalei. Recunosc, eram gata-gata să scriu „încă primarul sectorului1”, dar am renunţat să o fac.

Nu de alta dar doamna edil-şef a celui mai mănos sector al Cetăţii lui Bucur Ciobanul are în palmares multe cazuri în care onor procurorii au îngropat investigaţii care o priveau direct, domnia sa rămânând bine mersi în funcţie. Palmares care începe cu  batista pe ţambal pusă pe dosarul  votului la alegerile de acum doi ani şi până la cel ce ar fi trebuit să fie deschis după rezultatele controlului Curţii de Conturi din luna august anul curent. Fapte de mare gravitate, abil ascunse sub preş cu mână specializată şi care mă fac să fiu din ce în ce mai convins că nu se întrevăd şanse ca, într-un viitor previzibil, să avem un răspuns clar, la obiect din partea procurorilor care au preluat sesizarea ANI.

 În definitiv, de ce ne-ar mai mira? Nu mai departe acum o lună şi ceva, pe DN 39, o limuzină condusă de Monica Macovei a lovit şi a rănit grav un motociclist  care circula corect. Aceasta a fost concluzia poliţiştilor, fiindcă, din partea Parchetului Constanţa, la care a ajuns dosarul accidentului, nici până acum nu a venit un răspuns. Măcar unul despre stadiul anchetei. Tăcere care a avut ca efect difuzarea în spaţiul public a unei serii de speculaţii din care reieşea că, de fapt, dosarul accidentului va pleca de la Parchetul din Constanţa şi va ateriza fix la Parchetul General. Unde,susţineau autorii şi propagatorii scenariului, acesta va fi închis. După care, foarte probabil, conducătoarea auto, Monica Macovei, una şi aceeaşi persoană cu fosta procuroare din regimul partidului- stat şi, apoi, ministru al justiţiei într-o anumită perioadă a dublului mandat prezidenţial al lui Traian Băsescu, va fi absolvită de orice vină şi răspundere.

 Bineînţeles, acestea sunt doar nişte speculaţii, aşa că se impunea ca un cadru specializat să îşi spună cuvântul. Şi cine putea să fie respectiva personalitate super-specializată decât însăşi doamna procuror Monica Macovei? Care s-a şi pronunţat în termeni categorici avertizându-ne că nu o cunoaştem şi că habar nu avem ce reflexe şi-a format domnia sa pe vremea când înota în mare cel puţin o oră pe zi. Na, că iar mă lua gura pe dinainte şi era să zic şi să scriu că, de fapt, vajnica tovarăşă, ulterior doamnă procuror şi-a format aceste reflexe pe vremea când a înotat în apele tulburi ale justiţiei comandate de partidul  unic, iar după două decenii, şi le-a perfecţionat sub auspiciile funestului binom.

 De aici şi rezultă temeinicele motive pentru care Monica Macovei pune punct discuţiei în aceşti termeni: „nu mă cunoaşteţi!” Afirmaţie care  face un alt binom, de data asta cu replica pe care, foarte sigură pe ea, Clotilde Armand a dat-o celor care credeau că, măcar după ce ANI a sesizat Parchetul în legătură cu multiplele, gravele şi repetatele nereguli de la Primăria sectorului 1, legea îşi va spune cuvântul. Mai bine mai târziu decât niciodată! Citez: „Gata! M-au prins…Glumesc. Nu aveau cu ce!”

 Concluzie, fie şi de etapă, pe care, ţinând seama de neclintita muţenie pe care Parchetul o păstrează atât în cazul Monicăi Macovei cât şi în cazul Clotildei Armand, putem să o traducem în următorii termeni:„Gata! Nu le-au prins…Nu glumesc. Deşi aveau cu ce”. Punct!

×