Lumina şi bucuria Sărbătorilor le sunt aduse bucureştenilor în această lună a cadourilor de Târgul Moşului, din centrul Capitalei: cadouri, decoraţiuni, brazi, mici la grătar şi un parc de distracţii. Iar în Atelierul Moşului din Piaţa Unirii se strâng jucării pentru copilaşii nevoiaşi.
Crăciunul este sărbătoarea familiei; el înseamnă pentru majoritatea oamenilor clipe minunate petrecute cu familia, linişte interioară, petreceri, cadouri. Astfel, în zilele Crăciunului, creştinii îşi deschid sufletele şi fac daruri. În fiecare an, Capitala găzduieşte o puzderie de târguri în decembrie, însă ce are în plus Târgul Moşului din Piaţa Unirii faţă de celelalte? "Acest Târg al Moşului, desfăşurat în perioada 1-23 decembrie, este unul în adevăratul sens al cuvântului, organizat din dorinţa de a le oferi bucureştenilor tot ce au nevoie pe masa de Crăciun.
Pe lângă cele mai bune preparate 100% naturale care nu se găsesc în hipermaketuri şi produsele hand-made, avem şi un parc de distracţii. Este un târg unde se pot face şi cumpărături, dar se poate şi sta la o terasă, iar pentru copii există o mulţime de activităţi în Atelierul Moşului care să-i ţină ocupaţi. Am adus tot ce se poate aduce într-un târg gândit pentru a răspunde perfect nevoilor bucureştenilor", spune Marius Vintilă, director de marketing. Care poate fi impresia unui tânăr de 20 de ani când are de-a face cu... Atelierul Moşului?!?
Printre bunătăţile Moşului din Parcul Unirii se numără cel mai bun salam de biscuiţi, gogoşi de renume din România, pălării mexicane servite cu sosuri picante, dar şi porumb fiert, covrigei şi popcorn. În acelaşi "sertar" cu dulciuri se mai găsesc gaufre belgiene cu fel de fel de topping-uri, o bogată varietate de baclava şi nuga, acadele în culori vii, miere cu o aromă specifică, datorită conţinutului în uleiuri eterice, şi magiun 100% natural, bogat în fibră alimentară naturală.
O parte din încasările unor produse lucrate manual va ajunge la o fundaţie pentru persoane cu sindromul Down, de la Câmpina. Până la 23 decembrie se găsesc pietre decorative încărcate cu semnificaţii, felurite blănuri, decoraţiuni, cărţi, produse tradiţionale din toate colţurile ţării şi uleiuri naturale 100%. Moş Crăciun a lăsat la târg şi mulţi brazi de toate mărimile, cu variate forme.
Pentru a învinge frigul de afară, organizatorii pun la dispoziţie ţuică de prune şi vin fiert cu scorţişoară. Patinoarul şi caruselele, dintre care unul care se ridică la 25 metri în aer, unic în Europa, sunt şi ele ingredientele unei seri minunate dintr-o atmosferă de poveste. În timp ce părinţii îşi ciocnesc parfumul uleiurilor de corp cu izul de mici de pe grătarele din Parcul Unirii, copiii se pot juca şi pot învăţa să ofere mici cadouri pentru cei dragi în Atelierul Moşului, construit special pentru aceştia.
Jocuri, piese de teatru, spectacole de păpuşi, toate acestea îi vor ţine ocupaţi pe micuţi. Iar cei cuminţi vor fi răsplătiţi cu cadouri, dăruite de spiriduşi sau chiar de Moş Crăciun.
Moş Crăciun are însă o rugăminte pentru bucureşteni: să strângă cât mai multe jucării pentru copiii din Munţii Apuseni, la care el ajunge mai greu. Astfel, cei care doresc să îl ajute pe Moşu' şi să dăruiască o jucărie celor nevoiaşi o pot face în Atelierul Moşului din Piaţa Unirii, iar la schimb vor primi una nouă.