x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Jandarmii lui Berca bat ca ai lui Igaş

Jandarmii lui Berca bat ca ai lui Igaş

de Razvan Barbulescu    |    25 Mar 2012   •   18:02

In mintea lor apara ordinea publica. Ordine publica e atunci cand nu se striga Jos Basescu! Sau ca alaltaieri, alintul Jos Traiane! Nu-i greu de inteles cum se preda dirigentia in scolile de jandarmi, la sfarsit ramane inregistrat un singur ordin: la Jos Basescu!, trosnesti!.

Sambata, suporterii Craiovei au strigat cu inversunare sfaturi pentru Mitica Dragomir si Mircea Sandu. Era faza in care jandarmii se plictiseau. Dar, ca un facut, s-au amestecat protestatarii anti-Mitica si anti-Sandu cu cei care striga de doua luni: Jos Basescu! Dintr-o data s-au umflat combinezoanele, au zvacnit venele, s-au activat creierele in casti, ciomegele au intrat in fibrilatie. A urmat ploaia de bastoane; la indesarea in duba s-au adaugat pumnii in ceafa si picioarele in sale.

Pe cand s-au nascut viermii, ciumpalacii si ineptii, la primele mitinguri de protest, jandarmii mai aveau indoieli. Ezitau daca sa-i bubuie inainte sau dupa somatie. A doua zi erau hotarati. Aveau deja constiinta politica.

Ajungea un gest, un ordin, un indemn de partid de la Gogu, insul acela sprinten, deopotriva protestatar, jandarm si vuvuzea de PDL, pentru ca jandarmii sa-si "intre in atributiuni".

La mitingul de sambata, au incasat-o la gramada, barbati si copii. Femeile aflate intamplator in "teatrul operatiunilor" erau rugate cu indemnul civilizat misca, fa, in p...a mea. Un trecator le-a strigat de la obraz: uuuooo, la munca, in Afganistan!

In cazul colegului nostru, jurnalistul Vicentiu Neagoe, jandarmii au marcat o premiera. Vicentiu, fiul si tatal sau au fost batuti metodic, pe varsta, fara discriminare. Intamplator, intrasera la pachet cu cei care strigau din suflet JB!

Bat fiindca intra in fisa bastoanelor si bocancilor cu care i-a inzestrat ministerul lui Berca mondialul. Sunt platiti din banii tuturor si bat la ordin. Inca de cand a fost autorizat mitingul anti-Mitica & Sandu, jandarmii isi pregateau lacrimogenele si dubele pentru sloganul pe care-l stiu si copiii de la grupa zero, Jos Basescu! In masura in care nu le tiuie in urechi Jos Traiane! li se falfaie de linistea publica.

Sambata, oltenii au strigat vrute si nevrute, i-au trecut apa pe Sandu si Mitica. Jandarmii fumau. Cand din intamplare s-au amestecat protestatarii, iar peste Jos Mitica! s-a suprapus Jos Basescu!, psihicul jandarmilor a tresarit. Linistea publica se confuzase cu nelinistea politica.

×