x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Lebada pe gard si mintea bietului Fan!

Lebada pe gard si mintea bietului Fan!

de Valentin Stan    |    19 Noi 2006   •   00:00

Raportul urmeaza sa fie votat de catre Parlament si stim foarte bine ca in Parlamentul European se afla reprezentantii tuturor statelor membre, deci, practic, este, daca vreti, votul statelor membre.

Fanul Presedintelui, pe care, cu siguranta, il cheama si Traian, asa cum a decretat doamna Boagiu in cazul "Boc" (cred ca pe toti membrii si simpatizantii PD ii cheama si Traian), posta pe 10 noiembrie un comentariu cu titlul "Editorialistul sustine niste ineptii". Adica eu! Sesiza cum ma contrazic singur si, invocand un articol din Financial Times, domnia sa ma acuza de "campanie impotriva candidatelor" sale preferate la postul de Comisar european: Macovei si Boagiu. Pe 27 octombrie posta un citat din Graham Watson, "Boagiu si Kuneva s-au luptat ca doua lebede", ca sa arate valoarea doamnei Anca Boagiu, ministrul Integrarii, in batalia pentru aderarea la Uniunea Europeana si meritele ce o recomandau pentru postul de Comisar. Evident, Anca Boagiu este sustinuta puternic de idolul tuturor Fanilor din Romania, maretul colindator prin cortul domnului Qaddafi, dupa istoricele vizite in Armenia si Azerbaidjan! Marele Lider roman, care gratiaza din "lipsa de probe" in instanta de ziua lui si ne judeca pe toti! Saracu’ Fan! Saracii Fani! Saracii de noi!

Intrebata pe 13 noiembrie, conform Rador, de RRA ce importanta are recentul raport cu privire la Romania, prezentat in Parlamentul European, "lebada" Boagiu a dat un raspuns pe masura Fanului si a idolului Traian:

"Importanta speciala pe care o are se leaga de faptul ca raportul urmeaza sa fie votat de catre Parlament si stim foarte bine ca in Parlamentul European se afla reprezentantii tuturor statelor membre, deci, practic, este, daca vreti, votul statelor membre dat asupra raportului privind stadiul pregatirii". (RADIO ROMANIA ACTUALITATI, 13 noiembrie 2006, ora 7:07)

Aoleu! "Lebada" Boagiu, ditamai ministrul Integrarii, nu stie nici macar ca "reprezentantii tuturor statelor membre" nu se afla in Parlamentul European (PE), ci in Consiliu? Ca in PE nu se exprima "votul statelor membre", ci votul familiilor politice din UE?

Intrebata, conform Rador, de RRA "cum va modifica aderarea Romaniei politica de vecinatate si relatiile cu Republica Moldova", "lebada" a raspuns, printre altele:

"In ceea ce priveste politica de vecinatate a Uniunii Europene, ea nu se va modifica, clar, in relatia noastra cu Bulgaria, dar Romania poate sa utilizeze mult mai eficient acest instrument, pentru a valorifica propriile avantaje in regiune". (RADIO ROMANIA ACTUALITATI, 25 ianuarie 2006, ora 8:30).

O tampenie intergalactica! Politica de vecinatate a UE a fost codificata prin documentele Comisiei Europene, aprobate de PE si de Consiliu inca din 2003 (COM-2003-104) si vizeaza exclusiv relatia UE cu tari vecine, care nu vor deveni membre, Bulgaria fiind automat exclusa, fiindca, alaturi de Romania, intra in UE (Union’s relations with those neighbouring countries that do not currently have the perspective of membership of the EU. It does not, therefore, apply to the Union’s relations with the remaining candidate countries - Turkey, Romania and Bulgaria - or the Western Balkans)!

Daca Prostia si Incompetenta sunt criteriile dupa care se ghideaza Fanii si idolul lor, in a desena "lebede" pe destinul Romaniei, eu o prefer pe Ratusca cea Urata! Imaginati-va, dragii mei, ca aceasta "lebada" a examinat pe candidatii romani la obtinerea postului de judecator la Curtea Europeana de Justitie de la Luxemburg! Era cat pe-aci sa-i dea sa traga biletele de concurs unei juriste de talia lui Renate Weber! Noroc ca doamna Weber s-a dus invartindu-se si s-a lipsit de asa "onoare"! Ce-ati zice de-o barza, domnilor Fani?

×
Subiecte în articol: editorial romania boagiu