x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Ponta, după discuţiile cu minorităţile naţionale: Suntem parteneri în continuare

Ponta, după discuţiile cu minorităţile naţionale: Suntem parteneri în continuare

12 Dec 2012   •   15:57
Ponta, după discuţiile cu minorităţile naţionale: Suntem parteneri în continuare
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Conducerea USL s-a întâlnit în această după-amiază, la Palatul Parlamentului, cu grupul minorităţilor naţionale altele decât cea maghiară.

Premierul Victor Ponta a declarat că grupul minoritățior vor rămâne în continuare parte a coaliției de Guvernare, colaborarea fiind, inclusiv, în viitorul legislativ.

„Nu am schimbat relația cu minoritățile naționale. Nu este niciun fel de surpriză, am încheiat un acord cu grupul minorităților naționale în urmă cu 7 luni pe care îl respectăm în continuare. Deci n-a fost vorba de un acord doar cât avem nevoie de voturile celor de la minorități, suntem parteneri în continuare”, a declarat premierul.

Referitor la o minoritatea maghiară, Victor Ponta a spus că aceasta este legitim reprezentată în Parlament, iar după publicarea rezultatelor de la alegerile parlamenatre USL va purta discuții cu UDMR:„Avem de adoptat legea statutul minorităților naționale și vom adopta legea într-o formulă care să corespundă așteptărilor USL”, a completat Victor Ponta.

Premierul a mai spus că minoritățile și-au respectat toate obligațiile către USL, în schimb social-liberalii au îndeplinit doar 75-80% din îndatoririle față de ei.

La discuţii au participat premierul Victor Ponta, copreşedinte al USL, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, liderul PC, Daniel Constantin, ministrul delegat pentru Administraţie, Radu Stroe, deputatul PSD Viorel Hrebenciuc, preşedintele Federaţiei Comunităţilor Evreieşti, Aurel Vainer şi alţi reprezentanţi ai minorităţilor.

×
Subiecte în articol: Victor Ponta minoritatile nationale