x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Lipiţi de miracolul din Răchiţele

Lipiţi de miracolul din Răchiţele

de Razvan Barbulescu    |    12 Iun 2012   •   16:58

A demisionat blonda. Brandul partidului. Number one. (Boc era premier sub acoperire). A ramas partidul fara frunza. Plecare utila, spectaculoasa ca numirea. Fara indoiala, conform traditiei, va reveni la origini...la Cotroceni, unde sunt recuperate valorile neintelese.

Spaima, dar sI trufia nascuta din hahaiala originara le indreapta pasii in mod natural spre poalele matelotului care i-a proptit in politica. Acolo isi conecteaza orgoliul la perfuzii, dupa un harachiri parintesc, de catifea. Sa le fie moale.

Mandria Plescoiului va recuceri desigur functia care i-a deschis viitorul: prim sfetnic, desi e greu de precizat in ce domeniu ar putea sa consilieze Vuitton pe cineva. Se intoarce, ati ghicit, intarita de esecul alegerilor, dar nerabdatoare s-o apere Popye de scrasnetul batranelor senilate din partid, care abia asteapta sa expedieze tineretul la viitoarea scoala de vara din Mihaileanu.

A demisionat Udrea. O sa urmeze sI altii. Pana sa-i preia DNA-ul, DIICOT-ul...La pachet cu Blejnar.

Blaga declara ieri ca ei, pedelistii, au inteles mesajul transmis de alegatori. N-au stiut sa comunice. Singurii comunicatori erau blonda, Olteanu-broscoi, specialist in imobiliare sI promovare de pitipoance de Bistrita, socotitoarea Roberta ? Au retezat pe rupte tot ce le-a iesit in cale, ca Boc in frageda junete, cand manuia coasa pe miristea plina de ratele natale. Ce sa vezi! Nu si-au gasit cuvintele potrivite din care sa priceapa fraierii ca taierea nu e taiere, ci salvare nationala.

Intepeniti in credinta miracolului din Rachitele, omul care a scos tara la suprafata, de mot, ca pe inecati, pedelistii isi fac monument ca la Marasesti. Ei sI salvamarul de la Cotroceni.

Autisti. Paraleli. N-aud, nu vad, constata. Nu vedeti ce spun, ca i-a solidificat esecul? Partidul beton. Din pacate n-au stiut sa comunice.

Altfel, solidari cu noi. Videanu dadea la marturi prin Videle sI sareau zarurile pana la Monte Carlo. Nu trebuia sa plece dupa ele, sa le caute? Macar sa-i fi retinut macar o singura fraza inregistrata de jandarmul Gogu in Piata Universitatii asta iarna: am fost aroganti, antipatici, hoti...v-am sfidat, ne-am dat solidari, noi am fost ineptii, ciumpalacii sI viermii...Ar fi uitat lumea de salarii.

Ei, nimic. Se regrupeaza in jurul lui Boc, gladiatorul Feleacului. Pana la urma, are sI el mandria lui. Trebuie sa taie cineva panglica la soseaua de centura a Clujului, inaugurata doar de zece ori.

×