x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Mahalaua ineptă a lui Băsescu

Mahalaua ineptă a lui Băsescu

de Razvan Barbulescu    |    01 Mar 2012   •   21:00

Cand le suierau sloganele Pietei pe la urechi, pedelistii pareau sa aiba regrete. Unii chiar si consti­in­ta. Altii descopereau indoiala. Era o evolutie. Cum s-au dezmeticit, s-au scuturat si s-au inaltat ca pri­ma­­tele. Si-au recapatat morga: Baaa, dar noi avem puterea, ce ma­ma ma-sii! Se produsese o re­ve­la­tie: Baaaa, noi avem putereaaaa, nu astia!

MRU si guvernul de fosti secretari de stat cu masterate absolvite din toate pozitiile, foc cu foc, le-au dat posibilitatea sa constate ca ei sunt partidul de guvernamant, ca au majoritatea majoritatilor, ca recesiunea s-a nascut tocmai ca sa fie invinsa de ei, ca ei ne tin in Euro­pa si in preajma licuricilor. Obraznicia, aroganta, grosolania au redevenit "fondul principal de... resentimente", parafraza dupa titlul unui volum elogiat candva de Nina Cassian, ca sa-i sufle-n coarne lui Stalin.

Roberta Anastase a inceput s-o taie pe Udrea. Rafinament de ploiesteanca. Iti zambeste ca pre­se­dintele, larg, dar fara hahaiala, zambet de podium pe-insula-exoti­ca-unde-se-tine finala miss-urilor. Te fura la numaratoare ca apro­za­ristii la cantar.

Ieri, exotica le zicea pesedistilor ca simpla lor prezenta in plenul Ca­­merei i-a validat ei corectitu­di­nea voturilor. Bravos, Anastase! merci... ca tot vii dinspre Caragiale. Pai daca aia striga in pustiul Ca­me­rei ca sunt japcuiti pe fata, re­cla­ma furaciunile, te ataca la Curtea Constitutionala si altele, se cheama ca te-au validat? Daca reclamatiile aveau o consistenta dura si-ti spar­geau calimara, tot validata erai, cu SMURD-ul la poarta? In acest sens, aventura Legii pensiilor e ideala ca manual de nerusinare.

Din urbea Robertei vine si ur­ma­toarea mizerie. Un protestatar ce­rea "ca centrul municipiului sa de­vina zona libera" si a primit din par­tea primariei un raspuns care in­cepea la misto: "Catre cium­pa­la­cul Dumitrescu...". Sa nu-i in­va­li­dezi? E o lozinca in Piata despre "sa­tuii aroganti" care se potriveste ca o manusa pedelistilor de pretutindeni.

Sau... Proaspat, antrenat, apropritar, Pinalti a sarit in direct la gatul Rovanei Plumb, cu tupeul derbedeilor de la poalele Pietri­si­cai. "Are noroc ’mneaei ca este fe­meie si ca sotul dansei este pe hol, altfel o patea!" Rovana avusese o saptamana buna. La cateva zile dupa aroganta Ceahlaului pedelist, s-a lovit si de mitocania vice­pre­se­dintelui de Dambovita, unul Antonescu: "Esti o rama si o sa fii zdrobita".

Nu cumva Baconschi era cu ochii pe fauna lui Basescu atunci cand a scos pe gura perla cu "mahalaua inepta"?

×