x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Marea constipaţie de la Iazul mic

Marea constipaţie de la Iazul mic

de Razvan Barbulescu    |    19 Sep 2011   •   21:00

Cu aerul unui functionar necajit din Gogol, Sebi Lazaroiu e de fapt pe cai mari. Scula. Nimeni nu-l banuieste in cos­tumele triste ca ar gandi altfel de­cat un slujbas narcozat in zi de sa­lariu.

Tata Omida (cum l-a premiat Ber­ceanu, olteanul mistocar uns cu toate alifiile) face un tandem de vis cu pre­se­dintele Basescu. Adica asa cum se visa cand numara procente pe esan­ti­oane. Altfel, la cate tampenii a scos pe gura, la cate basme a insirat, nu numai ca bunica nu s-a suparat, dar l-a lasat si la geam sa scoata limba la doamne. Si la Boc. Merde, cum ar suna pe turceste. Deoarece, pasamite, Boc ar fi la cutite cu presedintele. Ultima idi­o­tenie. Ii tine Basescu pe toti in ma­na de zbarnaie ca fostul CPEx al lui Ceausescu.

Uneori, Sebi face pe nastrusnicul. Isi permite sa se joace si cu bereta de marinel a lui Goe, toti se mira, uite-al dracului, cum se da cu patinele pe chelia marinarului! Aiureli.

Se stie, cine a trebuit sa plece de la Cotroceni, a plecat. Mai toti. In afara sociologului ponosit. Fiindca in preajma alesului, Lazaroiu si-a descoperit a doua natura. Daca nu cumva o fi chiar prima. Gandeste ca o prelungire a lui Basescu. Iar in zilele bune o si intrece. Spirit ludic, prelungitorul sociolog face, desface, aranjeaza viitorul in tandem cu marinarul. Suntem ultimii la proiecte europene, dar la conspiratii si diversiuni astia rad concurenta.

Marea constipatie de la Cotroceni dupa modelul juvenil Marea batalie de la Iazul mic. Auzi viclenie, gaselnita cu Sebi la Munca si salarii. Ca nu era sa trambiteze necesitatea unui alt partid in timp ce lustruia fotoliul la Cotroceni. Asta a facut-o Traian. Sebi trece drept vocea lucida a maselor de 10-12 la suta, cati au mai ramas in PDL. De aici toata tevatura cu Miscarea Populara, care simte nevoia vampirica de sange proaspat, de care pomenea deunazi si Popeye. Vorba lui Teodor Mazilu (Dumnezeu sa-l odihneasca alaturi de Caragiale), tocmai fiindca n-are sentimente, Sebi se grabeste sa le distribuie. Si de aici toata insailarea, cu ministerul, cu demiterea... Din preaplinul lui de prelungitor.

Mici in sondaje, mari in conjuratii. De partid. Fiindca PDL-ul a trecut prin toate formele de disolutie (scatoalce, injuraturi, caschete bulite de pamant), se cuvine o noua formatiune care sa dea buzna in sondaje. Asta e marea constipatie a lui Sebi. Vechii basescieni, ca la teatru: se dau indignati. Boc, desigur, isi arata muschii ca un cal la parada. Ca sa fie tangoul rotund, pana si Igas face intentionat dezacorduri. Astia ne amintesc de un film cu escroci care organizau curse de cai, ei neavand cai. Mimau cursa, o transmiteau la radio si luau prostilor banii. Asta fac si constipatii de la Iazul mic. tanara femeie de afaceri avea un alt program pe care nu il putea modifica.

×