x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Marea diversiune Ion Stan

Marea diversiune Ion Stan

de Sorin Roşca Stănescu    |    25 Noi 2012   •   14:14

Aşa-zisul caz Ion Stan este o facatura. O diversiune de manual din capitolul intai al operatiunilor de politie politica, in care s-au specializat unii dintre procurorii DNA. Si unii dintre ofiterii SRI. Si unii dintre politicieni, in frunte cu Traian Basescu, care s-a dovedit de-a lungul anilor unul dintre promotorii unor operatiuni de acest fel. Si in ceea ce-l priveste pe Ion Stan dar si in legatura cu alte “subiecte” de campanie scapate din laboratorul de la Cotroceni, vom mai asista la actiuni purtand aceeasi amprenta, din care nu vor lipsi, in mod evident, stenogramele trunchiate.

Pe domnul Ion Stan eu nu-l cunosc. Sau, daca s-a intamplat sa facem vreodata cunostinta, acest eveniment nu s-a consumat decat, eventual, printr-o strangere de mana. Nu pot fi suspectat ca as fi prieten ori fan al acestuia. Punctul meu de vedere nu este orientat sau cenzurat de imprejurarea ca ma aflu pe listele pentru Senat ale USL iar colegiul meu este in Dambovita. M-as fi pronuntat oricum asupra acestui caz. Pentru ca este o operatiune tipica de politie politica, extrem de periculoasa si de nociva, intrucat are loc in plina campanie electorala. Si demonstreaza o decizie politica luata la varf, adica de Traian Basescu, in sensul de a implica institutii ale statului platite din bani publici, in mod anticonstitutional, in campania electorala.

Nu pot eluda faptul ca nici nu incepuse bine campania electorala cand ANI - alt instrument basist, tot sub controlul lui Daniel Morar si condus de Horia Georgescu, care el insusi a incalcat legea si este incompatibil - a incercat sa dinamiteze Guvernul Ponta, lovind in alti patru membri ai Cabinetului. Dupa care explodeaza, in Dambovita si in intreaga tara, cazul Ion Stan.

De ce a fost ales tocmai Ion Stan pentru aceasta diversiune? Si de ce o taxez ca atare, fara sa ezit? Dintr-un motiv foarte simplu. Ion Stan este unul dintre campionii din Parlamentul Romaniei ai declaratiilor politice devastatoare la adresa lui Traian Basescu. El l-a denuntat pe acesta de nenumarate ori pentru actiuni de politie politica, pentru trecutul sau si pentru implicarea in traficul de armament. Si tot Ion Stan a denuntat si actiunile de politie politica ale unor servicii secrete. Iar Dambovita este, pentru Traian Basescu, un judet sensibil. Un obiectiv. In care mai incearca sa-si salveze o reduta, in persoana faimosului ex-baron local Florin Popescu.

Iar daca asa stau lucrurile in legatura cu deptatul PSD Ion Stan si cu intentia vadita a lui Basescu de a utiliza DNA pentru compromiterea unui candidat redutabil si a unei aliante care se anunta castigatoare, sa nu trecem totusi cu vederea un alt eveniment din Dambovita, care pare minor si nu e. Zilele trecute, DNA a chemat pentru declaratii un reprezentant USL dintr-o sectie de votare acuzat ca, la referendumul pentru demiterea presedintelui, a dat de pe telefonul sau personal SMS-uri pentru a-i chema pe cetateni la urne.

Nu pot sa-mi imaginez ca, din intreaga Romanie, a fost aleasa anume aceasta persoana pentru a fi interceptata. Am toate argumentele sa presupun ca toti reprezentantii, din toate sectiile de votare, au avut telefoanele interceptate. Adica aproape 200.000 de persoane. La care se adauga inca cel putin 100.000 de persoane implicate in referendum. Oameni politici, unii dintre ei parlamentari. Este un consum urias sub aspect uman si material, in vremuri de criza. Oare de aceea, la presiunile lui Basescu, sub guvernele acestuia, au fost marite bugetele serviciilor secrete? Asta este menirea acestora?

Sursa: CorectNews

×